Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Υπο αναθεώρηση τιμές στόχοι για Εθνική, ΕΛΠΕ

Υπό αναθεώρηση θέτει η HSBC σε διαδοχικές εκθέσεις της τιμές στόχους για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και των Ελληνικών Πετρελαίων, αναμένοντας όμως παράλληλα τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εταιριών.

HSBC: Υπο αναθεώρηση τιμές στόχοι για Εθνική, ΕΛΠΕ
Υπό αναθεώρηση θέτει η HSBC σε διαδοχικές εκθέσεις της τιμές στόχους για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Για την πρώτη η αναθεώρηση συνδέεται με την πρόσφατη άνοδο της μετοχής, ενώ για τα ΕΛΠΕ λόγω των εύρωστων αποτλεσμάτων εννεαμήνου που προβλέπει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τονίζει η HSBC θα αναμένει τα μεγέθη εννεαμήνου των εταιριών.

Αναλυτικότερα, η HSBC διατηρεί τη σύσταση ”add” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που σήμερα έκλεισε στα 23,62 ευρώ, ενώ παραμένει θετική για το outlook των θεμελιωδών της τράπεζας, ιδιαίτερα υπό τη νέα διοίκηση, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Στην έκθεση τονίζει ότι τους τελευταίους δύο μήνες η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 24%, υπερβαίνοντας την προηγούμενη τιμή στόχο των 21 ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο γ΄ τρίμηνο του 2004 θα ανέλθουν στα 153,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 22,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εκτιμούν οι αναλυτές της HSBC.

η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 την 9η Νοεμβρίου.

Για τα ΕΛΠΕ ειδικότερα, αύξηση 20,6% θα σημειώσουν τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εννεαμήνου 2004 της εταιρίας, αναφέρει η HSBC σε έκθεσή της (05/11), στην οποία διατηρεί τιμή στόχο τα 7,7 ευρώ και σύσταση ”Add”.

Ο διεθνής οίκος αναμένει ότι τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν μια σειρά από εύρωστα αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2004, κυρίως λόγω της αύξησης των περιθωρίων διύλισης.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τους, τότε θα προχωρήσουν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων τους τόσο για μεγέθη έτους των ΕΛΠΕ όσο και για την τιμή στόχο.

Αναφορικά με τις πωλήσεις του ομίλου των ΕΛΠΕ, η HSBC προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 3,42 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 21%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου στα 7,86 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου στις 10 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v