Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμή-στόχος τα 22,7 ευρώ από Deutsche Bank

Την τιμή-στόχο των 22,7 ευρώ και τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3/11, ενώ προβλέπει αύξηση 4,9% για τις πωλήσεις και 5,3% για τα κέρδη προ φόρων εννεαμήνου.

ΔΕΗ: Τιμή-στόχος τα 22,7 ευρώ από Deutsche Bank
Την τιμή-στόχο των 22,7 ευρώ και τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3/11, όπου παραθέτει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη 9μηνου της Επιχείρησης.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα 19,62 ευρώ.

Αναφορικά με τα μεγέθη εννεαμήνου της ΔΕΗ η Deutsche Bank εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 4,9% διαμορφούμενος στα 3,08 δισ. ευρώ, σε σχέση με 2,93 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Την ίδια στιγμή ο ξένος επενδυτικός οίκος εκτιμά πως τα EBITDA της ΔΕΗ θα παρουσιάσουν 7,8% βελτίωση, διαμορφούμενα στα 971,9 εκατ. ευρώ, έναντι 901,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα κέρδη προ φόρων και προ να ενισχύονται κατά 5,3% στα 461,3 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 438,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Όπως επισημαίνει ο ξένος οίκος οι προαναφερθείσες εκτιμήσεις συμπεριλαμβάνουν τη μείωση των προβλέψεων (κατά περίπου 5% σε επίπεδο EBITDA και κατά 8% στα καθαρά κέρδη) στην οποία προχώρησε για τα επόμενα 3 χρόνια, ύστερα από τη χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξησης των τιμολογίων.

Συμπληρώνει πάντως, πως η αποτίμησή της όσον αφορά στη μετοχή της ΔΕΗ δεν έχει διαφοροποιηθεί, παρά τη μείωση των προβλέψεων, ενώ επισημαίνει πως η αποτίμηση θα ενισχυθεί κατά 8% εάν υιοθετηθεί εντέλει η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, η Deutsche Bank αναφέρει πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 6 φορές τον δείκτη EV/EBITDA, που αντιστοιχεί σε 16% discount έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v