Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Προμέρισμα 0,60 ευρώ ”βλέπει” η Σίγμα

Αύξηση 140% εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο 9μηνο, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων της Intralot, ενώ εξαιρουμένων των τελευταίων η αύξηση τοποθετείται στο 14%. Προμέρισμα 0,6 ευρώ προβλέπει η χρηματιστηριακή, ενώ συνιστά ”outperform” για τη μετοχή του Οργανισμού.

ΟΠΑΠ: Προμέρισμα 0,60 ευρώ ”βλέπει” η Σίγμα
Εντυπωσιακή αύξηση των καθαρών κερδών κατά 140%, στα 374 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παρουσιάσει στο εννεάμηνο του 2004 ο ΟΠΑΠ, για τον οποίο επαναδιατυπώνει αφενός τη θετική της άποψη και αφετέρου τη σύσταση ”outperform”.

Ωστόσο, εξαιρουμένης της αντιστροφής των προβλέψεων για τη δικαστική διαμάχη με την Intralot, τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 14% και συγκεκριμένα στα 275 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε σχετικό της report με ημερομηνία 2/11/2004, ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί κατά 30%, διαμορφούμενος στα 2,2 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να παρουσιάζουν 29% αύξηση, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 447 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη διανομή των κερδών, η Σίγμα Securities επισημαίνει πως δεδομένου ότι η ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι μια επιχείρηση μπορεί να διανείμει μέχρι 50% επί των κερδών εννεαμήνου με τη μορφή προμερίσματος, εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα διανείμει προμέρισμα ύψους 0,6 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v