Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις Proton- Eurobank για μεγέθη Cosmote

Κατά 19,5% εκτιμά η Proton Securities πως θα αυξηθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Cosmote στο τρίτο τρίμηνο του 2004, με τα EBITDA του ομίλου να ενισχυόνται κατά 17,7%. Αύξηση του τζίρου κατά 21,8% στο εννεάμηνο αναμένει η Eurobank Securities.

Εκτιμήσεις Proton- Eurobank για μεγέθη Cosmote
Αύξηση 19,5% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου εκτιμά η Proton Securities πως θα εμφανίσει η Cosmote, διαμορφούμενα στα 86,6 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο των μεγεθών ”βλέπει” στο εννεάμηνο του 2004 η Eurobank Securities.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ομίλου στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται να φτάσει στα 460,3 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 23,8%, με τα EBITDA να βελτιώνονται κατά 17,7% στα 190,1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το περιθώριο EBITDA του ομίλου της Cosmote, η Proton Securities εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο εξεταζόμενο διάστημα στο 42,1% (κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι), λόγω κυρίως των επιπλέον εξόδων που προκλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από τη μείωση των τιμολογίων.

Εξάλλου, από την πλευρά της, η Eurobank Securities εκτιμά ότι τα έσοδα του εννεαμήνου θα διαμορφωθούν στα 1,21 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,8%, ενώ ότι τα EBITDA θα σημειώσουν αύξηση κατά 22,3% έως τα 519 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, τα κέρδη εννεαμήνου μετά από φόρους θα εμφανίσουν άνοδο 28,4% έως τα 240 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v