Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Analysis: ”Βλέπει” υποβάθμιση για Eurobank

Την πρόθεσή της για υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της Eurobank διατυπώνει στο εβδομαδιαίο της report η Marfin Analysis, με αφορμή το πρόσφατο ράλι της μετοχής της τράπεζας, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει στις τράπεζες εκτιμά η χρηματιστηριακή, ενώ επισημαίνει τη ”λάμψη” του ΟΤΕ.

Marfin Analysis: ”Βλέπει” υποβάθμιση για Eurobank
Την πρόθεσή της για υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής της Eurobank διατυπώνει στο εβδομαδιαίο της report η Marfin Analysis, με αφορμή το πρόσφατο ράλι της μετοχής της τράπεζας, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ύστερα από το ισχυρό ανοδικό ράλι της μετοχής της EFG Eurobank, προτίθεται να υποβαθμίσει τη σύσταση για τη μετοχή της τράπεζας σε neutral, εάν τα αποτελέσματα εννεαμήνου δεν προκαλέσουν μια σοβαρή αναβάθμιση της κερδοφορίας.

Παράλληλα, η Marfin Analysis τονίζει ότι για αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να παραμείνει επικεντρώμενο στον τραπεζικό κλάδο, εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς και της EFG Eurobank.

Επιπλέον, στην ανάλυσή της που έχει τον τίτλο ”OTE shines” (”Ο ΟΤΕ λάμπει”), η Marfin Analysis σχολιάζει ότι σειρά θετικών reports από διεθνείς επενδυτικούς οίκους αλλά και η αναγγελία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, ότι η διοίκηση θα έχει τη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης, είχε ως αποτελέσμα την άνοδο της μετοχής του Οργανισμού κατά 8,39% σε επίπεδο εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v