Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αύξηση 21,3% στα κέρδη προβλέπει η Π&Κ

Αύξηση 21,3% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα στο εννεάμηνο του 2004, ενώ παράλληλα επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της τράπεζας, η οποία παραμένει μεταξύ των top pick της.

Εθνική: Αύξηση 21,3% στα κέρδη προβλέπει η Π&Κ
Κατά 21,3% εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα αυξηθούν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο του 2004 διαμορφούμενα στα 464,13 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 382,51 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία παραμένει μεταξύ των top pick της.

Σημειώνεται πως η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα μεγέθη εννεαμήνου στις 9 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Αναφορικά με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εθνικής, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα παρουσιάσουν 23,3% αύξηση και θα ανέλθουν στα 477,50 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας που αναμένεται να εμφανίσει η Εθνική στο εννεάμηνο είναι αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης των λειτουργικών κερδών (αναμένεται να παρουσιάσει 26,3% βελτίωση), με τα κέρδη από τις μη βασικές δραστηριότητες να ενισχύονται κατά 15,6%, στα 127,18 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ικανοποιήσουν την αγορά αφενός και αφετέρου θα διατηρήσουν το θετικό outlook της κερδοφορίας που εμφανίζει η τράπεζα τους τελευταίους 18 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v