Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Morgan Stanley

Σε νέα αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13,9 ευρώ, από τα 12,5 ευρώ, προχώρησε η Morgan Stanley, διατηρώντας την αξιολόγηση ”overweight” (29/10). Σημαντική κάμψη στα κέρδη προ φόρων του ομίλου κατά 58% και αύξηση 8,3% στον κύκλο εργασιών προβλέπει η Eurobank Sec στο εννεάμηνο.

ΟΤΕ: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Morgan Stanley
Σε νέα αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13,9 ευρώ, από τα 12,5 ευρώ, προχώρησε η Morgan Stanley, διατηρώντας την αξιολόγηση ”overweight”, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2004, ενώ ”αδύναμο” τρίτο τρίμηνο προβλέπει η Eurobank Securities για τον Οργανισμό.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΤΕ στη συνεδρίαση της Τετάρτης έκλεισε στα 11,70 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση της τιμής-στόχου στην οποία προχωράει η ξένος οίκος, καθώς στις 26 Οκτωβρίου είχε αυξήσει την τιμή στα 12,5 ευρώ, από τα 11,5 ευρώ.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley επισημαίνει στην ανάλυσή της πως είναι πεπεισμένη ότι ο Οργανισμός θα ανακοινώσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης πριν από το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως ο Οργανισμός θα μειώσει το προσωπικό κατά 30% μέχρι το 2007, το οποίο αυξάνει κατά 1,4 ευρώ την αποτίμηση.

Παράλληλα, ο ξένος οίκος σημειώνει πως η αναδιάρθρωση του τομέα της σταθερής τηλεφωνίας αποτελεί ”κλειδί” για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, ενώ θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη της αγοράς στον ΟΤΕ.

Επίσης, η Morgan Stanley αναφέρεται και στη μείωση της φορολογίας, επισημαίνοντας πως αναμένει επιβεβαίωση αφενός για την κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μείωση και αφετέρου για την αναδιοργάνωση του προγράμματος συνταξιοδότησης. Εάν επιβεβαιωθεί –συμπληρώνει ο ξένος οίκος – θα προσθέσει 2 επιπλέον ευρώ στην αποτίμησή της.

Εξάλλου, η Eurobank Securities στο πρωινό της report αναφέρει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη εννεαμήνου του ΟΤΕ.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, το τρίτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να είναι ”αδύναμο” για τον Οργανισμό και ανάλογο των τάσεων του πρώτου εξαμήνου, επισημαίνοντας πως δεν έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα όσον αφορά στον περιορισμό του κόστους.

Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 στις 25 Νοεμβρίου.

Η Eurobank Securities αναφέρει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να έχουν επιδράσει θετικά στα έσοδα του ΟΤΕ, χωρίς όμως να έχουν επιρροές στην κερδοφορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, τα ενοποιημένα έσοδα του ΟΤΕ στο εννεάμηνο αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 8,3%, διαμορφούμενα στα 3,93 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 7% στα 1,33 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να παρουσιάζουν σημαντική κάμψη 58%, καθώς εκτιμάται πως θα κατέλθουν στα 147 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v