Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Ανάμικτες προοπτικές” στο Χ.Α.

Για ανάμικτες προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών κάνει λόγο η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της (27/10), τονίζοντας ότι η ελληνική αγορά διαθέτει τη θετική δυναμική των αποτελεσμάτων των τραπεζών, τα υψηλά μερίσματα και τα προμερίσματα, αλλά επίσης και τον κίνδυνο της προσφοράς μετοχών και την οικονομική αβεβαιότητα του δυτικού κόσμου.

Π&Κ: ”Ανάμικτες προοπτικές” στο Χ.Α.
Για ανάμικτες προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών κάνει λόγο η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της (27/10), τονίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει τη θετική δυναμική των αποτελεσμάτων των τραπεζών, τα υψηλά μερίσματα και τα προμερίσματα (η Εurobank και η ΕΛΕΧΑ προστέθηκαν στη λίστα των ΟΠΑΠ, Intralot και Hyatt).

Στην αντίπερα όχθη, όμως, υπογραμμίζει η Π&Κ, ενυπάρχει ο κίνδυνος της προσφοράς μετοχών και της οικονομικής αβεβαιότητας του δυτικού κόσμου, που ενδέχεται να επηρεάσει τους επενδυτές που αναγνωρίζουν την Ελλάδα σαν ανεπτυγμένη αγορά, αναφέρει χαρακτηριστικά η χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, η Π&Κ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η πρότασή της για τις μετοχές της Άκτωρ και τις ΕΛΤΕΧ εμπεριέχει σημαντικό λειτουργικό κίνδυνο και χαμηλή προβλεψιμότητα ως προς τις προθέσεις ενός εκ των βασικών μετόχων και κατά συνέπεια θέτει τις μετοχές υπό αναθεώρηση(σύσταση - τιμή στόχος) μέχρι οι προθέσεις να αποκρυσταλλωθούν.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Π&Κ υπογραμμίζουν την ελκυστική αποτίμηση των δύο μετοχών.

Η Π&Κ στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό των μετοχών, στο 70%, εκ των οποίων το 40% αντιστοιχεί σε διεθνείς μετοχικούς τίτλους.

Παράλληλα, η Π&Κ αποδίδει την άνοδο της τιμής του ΟΤΕ στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν στην επιτυχή έκβαση της αναδιάρθρωσης, ενώ τονίζει ότι για άλλη μια φορά οι τράπεζες, με προεξάρχουσες Εθνική και Eurobank, οδήγησαν την άνοδο στο XA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v