Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup- HSBC για τα αποτελέσματα ΟΤΕ-Cosmote

Μειωμένα κατά 62% θα είναι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου του ΟΤΕ, ενώ αυτά της Cosmote θα κινηθούν υψηλότερα κατά 27%, εκτιμά η Citigroup σε έκθεσή της για τις τηλεπικοινωνίες διεθνώς (25/10/2004). Τι αναμένει η HSBC. Οι συστάσεις και οι τιμές-στόχοι.

Citigroup- HSBC για τα αποτελέσματα ΟΤΕ-Cosmote
Μειωμένα κατά 10% αναμένει η Citigroup να είναι τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία στο τρίτο τρίμηνο του ΟΤΕ, ενώ τα έσοδα από τις εγχώριες δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία εκτιμώνται κατά 27% υψηλότερα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 45 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 62%.

Για την Cosmote, ο οίκος στην έκθεσή του για τις τηλεπικοινωνίες διεθνώς (25/10/2004) εκτιμά ότι θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης εσόδων της τάξης του 22%, ενώ ”βλέπει” το περιθώριο EBITDA να αυξάνεται κατά 43%. Τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου εκτιμώνται στα 92 εκατ. ευρώ, έναντι 73 εκατ. ευρώ πέρσι (+27%).

Η τιμή-στόχος για τον ΟΤΕ διατηρείται στα 10,5 ευρώ με σύσταση ”hold”, ενώ για την Cosmote η τιμή-στόχος τίθεται στα 15,5 ευρώ με σύσταση ”buy”.

Η HSBC από την πλευρά της, σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου, επισημαίνει τη μερισματική πολιτική της Cosmote την οποία χαρακτηρίζει γενναιόδωρη, αν και τονίζει πως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα στην κατεύθυνση αυτή.

Η σύσταση παραμένει ”add”, με τιμή στόχο 14,5 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει η HSBC, η μετοχή αποτελεί τον αγαπημένο της ”τρόπο” να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της εταιρίας, η HSBC είναι θετική, ενώ επισημαίνει την εκτιμώμενη αύξηση του μέσου εσόδου ανά χρήστη (ARPU) και τα οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εξάλλου, ο ίδιος οίκος σε έκθεσή του (26/10) για τον ΟΤΕ θέτει τιμή στόχο τα 11 ευρώ και συνιστά ”Reduce”.

H ΗSBC εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση του ΟΤΕ αποτελεί το κλειδί για τον οργανισμό, ενώ προβλέπει ότι τα έσοδα της μητρικής εταιρίας θα ανέλθουν στα 730 εκατ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2004.

Παράλληλα, αναφέρει την προτίμησή της στη μετοχή της Cosmote, έναντι του ΟΤΕ, αφού η πρώτη πιθανόν να επωφεληθεί από την φημολογία για τη διανομή ενός γενναιόδωρου μερίσματος το 2004.



O OTE δραστηριοποιείται σε μια από τις δυσκολότερες αγορές σταθερής τηλεφωνίας, αναφέρει η HSBC, ενώ προβλέπει ότι το γ΄ τρίμηνο θα εμφανίσει αντίστοιχη εικόνα με το β΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v