Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Υποβάθμιση σύστασης για EFG, Εμπορική

Σε ”market perform” υποβαθμίζει η Εθνική Χρηματιστηριακή τις συστάσεις της για τις μετοχές των EFG Eurobank και Εμπορική Τράπεζας, σε έκθεσή της (19/10) με αφορμή τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη εννεαμήνου των 4 ισχυροτέρων τραπεζών. Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τις μετοχές της Alpha και της Τράπεζας Πειραιώς.

Εθνική: Υποβάθμιση σύστασης για EFG, Εμπορική
Σε ”market perform” υποβαθμίζει η Εθνική Χρηματιστηριακή τις συστάσεις της για τις μετοχές των EFG Eurobank και Εμπορική Τράπεζας, σε έκθεσή της (19/10) με αφορμή τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη εννεαμήνου των 4 ισχυροτέρων τραπεζών.

Όπως αναφέρεται, η αναθεώρηση της σύστασης αντανακλά την εντύπωση ότι το upside potential για τους δύο αυτούς τίτλους είναι περιορισμένο, δεδομένης της πρόσφατης ανόδου.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τις μετοχές της Alpha και της Τράπεζας Πειραιώς.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ θέτει τιμή-στόχο τα 26,5 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, τα 21 ευρώ για τη μετοχή της EFG Eurobank, τα 20,7 ευρώ για τη μετοχή της Eμπορικής Τράπεζας και τα 11,4 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής η Eurobank θα καταγράψει καθαρά κέρδη 275 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 44% σε ετήσια βάση, ενώ για την Εμπορική Τράπεζα προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου θα ανέλθουν στα 59 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 29% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Εξάλλου, για την Τράπεζα Πειραιώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2004 θα ανέλθουν στα 110 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 36% έναντι του περσινού εννεαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v