Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αύξηση 39% στα κέρδη 9μήνου, λένε οι ΑΧΕ

Αύξηση 39%-39,8% εκτιμούν οι Εθνική και Eurocorp πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο, υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων, που προβλέπουν αύξηση 37,6%. Σε επίπεδο τρίτου τριμήνου αναμένεται υποχώρηση, τόσο έναντι του δεύτερου τριμήνου του έτους όσο και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό.

Alpha: Αύξηση 39% στα κέρδη 9μήνου, λένε οι ΑΧΕ
Αύξηση της τάξεως του 39%-39,8% εκτιμούν οι Εθνική και Eurocorp πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2004, υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων, που προβλέπουν αύξηση 37,6%.

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank θα ανακοινωθούν αύριο (27 Οκτωβρίου) πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ωστόσο, σε επίπεδο τρίτου τριμήνου, τόσο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2004 όσο και έναντι του τρίτου τριμήνου του 2003, οι συγκλίνουσες προβλέψεις κάνουν λόγο για κάμψη των κερδών.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 39% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank για το εννεάμηνο του 2004, διαμορφούμενα στα 310 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως τα καθαρά έσοδα από τόκους της tράπεζας θα ενισχυθούν κατά 18% και θα φτάσουν στα 310 εκατ. ευρώ.

Η Eurocorp εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank θα ενισχυθούν κατά 39,8%, στα 311,8 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπει ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας θα παρουσιάσουν 34,6% αύξηση και θα ανέλθουν στα 432,5 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους για την Alpha Bank, με βάση τις προβλέψεις της Eurocorp, εκτιμάται πως θα βελτιωθούν κατά 17,7%, διαμορφούμενα στα 770,7 εκατ. ευρώ.

Η Eurocorp επισημαίνει πως η τράπεζα αναμένεται να παρουσιάσει σημαντικά μειωμένα χρηματοοικονομικά έσοδα στο τρίτο τρίμηνο του έτους -συγκεκριμένα ύψους 18,9 εκατ. ευρώ- σε σχέση με 45,8 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2003.

Εξάλλου, με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters και όπως προκύπτει από τις προβλέψεις 11 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο της Alpha Bank αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 37,6%, διαμορφούμενα στα 307,28 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των εσόδων από τραπεζικές εργασίες και από την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services.

Επισημαίνεται πάντως πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα περυσινά, καθώς περιλαμβάνουν έκτακτα έσοδα 38,4 εκατ. ευρώ από την πώληση της DSOS.

Ωστόσο, σε επίπεδο τριμήνου η κερδοφορία για τον όμιλο της Alpha Bank αναμένεται να υποχωρήσει.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τράπεζας αναμένεται να μειωθούν κατά 25,3% στο τρίτο τρίμηνο, στα 88,78 εκατ., σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα καθαρά κέρδη είχαν ενισχυθεί από έσοδα ύψους 38,4 εκατ. ευρώ, τα οποία προήλθαν από την πώληση της DSOS.

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2003 η μείωση των καθαρών κερδών εκτιμάται πως θα είναι της τάξεως του 8,4%, λόγω σημαντικής υποχώρησης των εσόδων από χρηματοοικονομικές πράξεις ως αποτέλεσμα της δυσμενούς χρηματιστηριακής συγκυρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v