Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Πιθανή υπεραπόδοση ΧΑ έναντι ευρωαγορών

Το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η Σοφοκλέους από την ”αντίξοη” εικόνα των ξένων αγορών επισημαίνει η Εγνατία Finance στο Εβδομαδιαίο της report, όπου παράλληλα αναφέρει πως οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει θετικό σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες, αν και δεν αποκλείει την πιθανότητα διόθρωσης.

Εγνατία: Πιθανή υπεραπόδοση ΧΑ έναντι ευρωαγορών
Θετικό σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες έχουν προεξοφλήσει οι επενδυτές, όπως αναφέρει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Αντίξοες συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον σε αντίθεση της θετικής εγχώριας ψυχολογίας”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία όσον αφορά σε ανοδική τάση μεσοπρόθεσμα.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους ενδέχεται να επηρεαστεί από την κατάσταση που επικρατεί στις ξένες αγορές, αν και επισημαίνει πως είναι πολύ πιθανόν η ελληνική κεφαλαιαγορά να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών, την τρέχουσα εβδομάδα.

Για τις ελληνικές τράπεζες, η χρηματιστηριακή τονίζει πως οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει θετικό σενάριο λόγω των αισιόδοξων τάσεων που επικρατούν στην αγορά, των προσπαθειών για περιορισμό του κόστους, τη διατήρηση των ”ισχυρών” περιθωρίων κέρδους, τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, αλλά και των ηγετικών θέσεων που κατέχουν στην ΕΕ, αλλά και στα Βαλκάνια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις τράπεζες αναμένεται να συνεχιστεί, αναφέρει η Εγνατία Finance, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου – ξεκινώντας με την Alpha Bank στις 27 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των τραπεζών υπενθυμίζοντας πως ιδιαίτερα όσον αφορά στην Εθνική – όπως είχε αναφέρει και σε ξεχωριστό flash note με ημερομηνία 7/10 – η νέα τιμή-στόχος θα είναι γύρω στα 24 ευρώ ώστε να αποτυπώσει τις θετικές επιπτώσεις από τις προσπάθειες της διοίκησης για αναδιάρθρωση του κόστους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Εγνατία Finance δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις διόρθωσης, ενώ συμπληρώνει πως το ”ισχυρό” momentum για τις τράπεζες επιτρέπει και το ενδεχόμενο τάσεων αποκόμισης κερδών ενδοσυνεδριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v