Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξη η CSFB για την αναδιάθρωση του ΟΤΕ

Τησύσταση outperform και την τιμή στόχο των 13 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΤΕ η CSFB στο πρωινό της report, ενώ αναφέρεται στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης των εγχώριων δραστηριοτήτων στη σταθερή τηλεφωνία.

Αισιόδοξη η CSFB για την αναδιάθρωση του ΟΤΕ
Τη σύσταση outperform και την τιμή στόχο των 13 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΤΕ η CSFB στο πρωινό της report, ενώ αναφέρεται στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης των εγχώριων δραστηριοτήτων στη σταθερή τηλεφωνία.

Κατά την άποψή της, η ανάγκη για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του οργανισμού έχει πλέον καταστεί προφανής τόσο στα συνδικάτα όσο και στην κυβέρνηση. Ο οίκος αναμένει νεώτερα για το σχέδιο περί τα τέλη Νοεμβρίου, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Όπως αναφέρει, το μέγεθος και το κόστος της αναδιάρθρωσης αναμένει να είναι μεγαλύτερα των αρχικών εκτιμήσεών. Τονίζει πως περίπου 6.500 εργαζόμενοι είναι πιθανό να αφήσουν την εταιρία μέσα στο 2005, έναντι των προηγούμενων υπολογισμών της για περίπου 5000. Το κόστος για κάθε εργαζόμενο υπολογίζεται να διαμορφωθεί στα 120- 140.000 ευρώ.

Ο ΟΤΕ εκτιμάται ότι μπορεί να μειώσει τα έξοδα της σταθερής τηλεφωνίας μέχρι και 25% στο επόμενο έτος. Η CSFB αναμένει τη μείωση των εξόδων να διαμορφωθεί περί το 5%. Αν το εγχείρημα είναι επιτυχές, προσθέτει αυτό θα προσέθετε έως και 4 ποσοστιαίες μονάδες στο περιθώριο EBITDA της εγχώριας σταθερής τηλεφωνίας.

EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v