Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Κατεβάζει τον πήχη για τράπεζες

Την προσεκτική στάση της απέναντι στις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank, μειώνοντας ξανά τις τιμές-στόχους. Επόμενος καταλύτης η BlackRock. Περιμένει κινητικότητα στο Μ&Α.

Deutsche Bank: Κατεβάζει τον πήχη για τράπεζες
Την προσεκτική στάση της απέναντι στις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank, μειώνοντας ξανά τις τιμές-στόχους.  

Ειδικότερα, για την Alpha Bank μειώνει τον στόχο στα 2,1 από 2,4 ευρώ, για τη Eurobank μειώνει στα 2,1 από 2,4 ευρώ, ενώ για την Πειραιώς κατεβάζει τον πήχη στο 0,6 από 0,7 ευρώ. Για τις δύο κυπριακές τράπεζες διατηρεί τις τιμές-στόχους, για τη Marfin Popular Bank στο 0,3 ευρώ και για την Τράπεζα Κύπρου στο 1,4 ευρώ.  

Ο οίκος δεν δίνει τιμή-στόχο και σύσταση για τον τίτλο της Εθνικής λόγω περιορισμών, ενώ διατηρεί σύσταση "neutral" για το σύνολο των τραπεζών εκτός της Αγροτικής, για την οποία η σύσταση διατηρείται "sell" με την τιμή-στόχο στο 0,3 ευρώ. 
 
Η D.B. σημειώνει ότι, μετά και τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων σχετικά με τα κέρδη ανά μετοχή του 2012 για τον κλάδο κατά 35%.

Παράλληλα, τονίζει ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των τραπεζών δεν έκρυβαν εκπλήξεις και τα μεγέθη διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις προβλέψεις της, δεδομένων και των ζημιών από τη συμμετοχή στο PSI.

Επόμενος καταλύτης για τις τράπεζες είναι ο έλεγχος των δανειακών χαρτοφυλακίων από την BlackRock, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ο οίκος τονίζει επίσης ότι αναμένει κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, περιμένοντας κινήσεις ανάλογες του deal Alpha - Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v