ML: 40% διάσπαση ευρωζώνης βλέπουν οι επενδυτές

Στάση αναμονής ώσπου να λυθούν τα καυτά ζητήματα, τηρούν οι επενδυτές απέναντι στις τραπεζικές μετοχές, αποκαλύπτει έρευνα της Merrill Lynch. Στο 40% βλέπουν την πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης.

ML: 40% διάσπαση ευρωζώνης βλέπουν οι επενδυτές
Στάση αναμονής ώσπου να λυθούν τα καυτά ζητήματα, τηρούν οι επενδυτές απέναντι στις τραπεζικές μετοχές, αναφέρει η Merrill Lynch σε δημοσκόπηση της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου και τίτλο "European Banks: Fear rules the rooster".

Αναλυτικά, η έκθεση αναφέρει ότι το 96% των επενδυτών αναγνωρίζει την πολιτική ως τον παράγοντα που θα επηρεάσει την πορεία των τραπεζικών μετοχών μέχρι το τέλος του έτους.

Οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, με τις "underweight" θέσεις να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά.

Οι πολιτικές εξελίξεις, τα macro και η χρηματοδότηση των τραπεζών είναι μερικοί από τους παράγοντες που φοβίζουν τους επενδυτές, ενώ οι αξιολογήσεις δεν επηρεάζουν την πορεία των μετοχών βραχυπρόθεσμα, τονίζει η Merrill Lynch.

Οι 169 επενδυτές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, τοποθέτησαν κατά μέσο όρο την πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης στο 40%.

Ωστόσο, η Merrill Lynch εκτιμά ότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρότερη.

Υπογραμμίζει, μάλιστα ότι σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία η εκροή κεφαλαίων είναι συγκριτικά πολύ μικρή, στο -2.5% και στο -0,8% αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος πολίτης συνεχίζει να πιστεύει στο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v