Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ: Υποβάθμιση σε ”hold” από HSBC

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή των Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ από ”add” σε ”hold” προχωρά η HSBC. Ειδικότερα για την ΕΛ.ΤΕΧ. εκτιμά ότι τα δυσμενή θεμελιώδη των κατασκευών και η αρνητική ειδησεογραφία είναι πιθανό να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη μετοχή, της οποίας η τιμή-στόχος τίθεται στα 3,74 ευρώ.

ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ: Υποβάθμιση σε ”hold” από HSBC
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής και του Άκτωρα από ”add” σε ”hold” προχωρά η HSBC σε εκθέσεις της (20/10).

Για την ΕΛ.ΤΕΧ. θέτει τιμή-στόχο τα 3,74 ευρώ, ενώ για τον Άκτωρα τα 3,52 ευρώ.

Ο οίκος εκτιμά ότι τα δυσμενή θεμελιώδη σε ό,τι αφορά τις κατασκευές σε συνδυασμό με την αρνητική ειδησεογραφία είναι πιθανό να συνεχίσουν να επηρεάζουν τη μετοχή της ΕΛ.ΤΕΧ., ενώ θεωρεί ότι η η αγορά δεν θα αναγνωρίσει ”την κρυμμένη αξία” της μετοχής, που προκύπτει κυρίως απο τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα.

Η HSBC αναθεωρεί ελαφρώς χαμηλότερα τις εκτιμήσεις για τα EPS 2004 της ΕΛ.ΤΕΧ., θεωρώντας ότι θα ανέλθουν στα 0,41 ευρώ ανά μετοχή.

Tα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 52,2 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ οι πωλήσεις της εταιρίας προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 808,2 εκατ. ευρώ, αναφέρει η HSBC.

Σε ό,τι αφορά τον Άκτωρα, η HSBC αναφέρει πως προχωρά στην υποβάθμιση της σύστασης, καθώς εκτιμά ότι η ελκυστική αποτίμηση δεν είναι επαρκής ώστε να οδηγήσει τις μετοχές υψηλότερα, υπό το φως των ρίσκων και της φθίνουσας κερδοφορίας. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 3,52 ευρώ.

Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα είναι αρνητικές, τονίζει η HSBC, καθώς τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια κατασκευαστική δραστηριότητα αναμένεται να εμφανίσουν αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά τα επόμενα χρόνια.

Η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής διαμορφώθηκε στα 2,86 ευρώ στη συνεδρίαση της 20ής Οκτωβρίου, ενώ αυτή του Άκτωρα στα 2,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v