Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: ”Αδύναμο” γ’ τρίμηνο προβλέπει η Eurobank Sec

”Aδύναμο” εκτιμά η Eurobank Securities πως θα είναι το τρίτο τρίμηνο του 2004 για τον ΟΤΕ, ανάλογο των τάσεων που παρουσίασε ο Οργανισμός στο πρώτο εξάμηνο του 2004 - όπως επισημαίνει και χωρίς να έχουν ληφθεί σημαντικά βήματα για περιορισμό του κόστους.

ΟΤΕ: ”Αδύναμο” γ’ τρίμηνο προβλέπει η Eurobank Sec
Ένα ”αδύναμο” τρίτο τρίμηνο προβλέπει η Eurobank Securities για τον ΟΤΕ, ανάλογο των τάσεων που παρουσίασε ο Οργανισμός στο πρώτο εξάμηνο του 2004, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, χωρίς να έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα όσον αφορά στον περιορισμό του κόστους.

Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2004 στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως τονίζει η Eurobank Securities στο πρωινό της report με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2004, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να έχουν επιδράσει θετικά στα έσοδα του ΟΤΕ, χωρίς όμως να έχουν επιρροές στην κερδοφορία.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική του όσον αφορά στις δραστηριότητές του στη Ρουμανία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ συμπληρώνει πως με βάση τις προβλέψεις της ο Οργανισμός θα ξαναρχίσει και πάλι τη δραστηριότητά του στον τομέα της κινητής.

Στην παρούσα φάση, πάντως, ο Οργανισμός κατέχει αμελητέο μερίδιο αγοράς μέσω της κατά 54% θυγατρικής του CosmoRom, συμπληρώνει η Eurobank Securities, που επισημαίνει πως μια επιθετική πολιτική θα απαιτούσε επενδύσεις υψηλότερες των 400 εκατ. ευρώ μέσα στα ερχόμενα δύο χρόνια.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης πως κατά την άποψή της η αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας είναι ”ελκυστική”, επισημαίνοντας πως υπάρχει χώρος για έναν τρίτο ”παίκτη” (εκτός της Orange και της TIW), ο οποίος διαθέτει ισχυρή στρατηγική και εξειδικευμένη διευθυντική ομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v