JP Morgan: Υψηλή η πιθανότητα επιτυχίας του PSI

Οι τρέχουσες αποτιμήσεις δημιουργούν πλέον ισχυρό κίνητρο στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, εξέλιξη που αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας, εκτιμά η JP Morgan.

JP Morgan: Υψηλή η πιθανότητα επιτυχίας του PSI
Με δεδομένη την πτώση των τιμών των ελληνικών ομολόγων από τα τέλη Ιουλίου όπου εισήχθη το PSI, οι τρέχουσες αποτιμήσεις δημιουργούν πλέον ισχυρό κίνητρο στους ιδιώτες επενδυτές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, εξέλιξη που αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας του εγχειρήματος, εκτιμούν οι αναλυτές της JP Morgan.

Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι στα τέλη Ιουλίου όπου έγινε η πρόταση. Στα τέλη Ιουλίου, τα ομόλογα με τη μικρότερη διάρκεια ήταν διαπραγματεύσιμα υψηλότερα από τιμές που πρότεινε το PSI, οπότε οι κάτοχοί τους είχαν μεγαλύτερο όφελος να τα πουλήσουν παρά να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή.

Η κατάσταση, ωστόσο, έχει αλλάξει άρδην από τότε, αφού πλέον τα ομόλογα με τη μικρότερη διάρκεια είναι διαπραγματεύσιμα σχεδόν στις τιμές που προτείνει το πρόγραμμα ανταλλαγής και εκείνα που λήγουν αργότερα είναι διαπραγματεύσιμα περίπου 15 πόντους φθηνότερα, οπότε η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι προς όφελος των κατόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v