Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Οι διαρθρωτικοί κίνδυνοι θέτουν σύσταση sell

Σύσταση πώλησης από ουδέτερη υιοθετεί πλέον η UBS για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ «τσεκουρώνει» την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 5,50 ευρώ από 8.

UBS: Οι διαρθρωτικοί κίνδυνοι θέτουν σύσταση sell
Σύσταση πώλησης από ουδέτερη υιοθετεί πλέον η UBS για τη μετοχή της ΔΕΗ σε πολυσέλιδη έκθεση της για το κλάδο των utilities στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ενώ «τσεκουρώνει» την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 5,50 ευρώ από 8 ευρώ προγενέστερα, ενώ στο ταμπλό του Χ.Α. η τιμή διαμορφώνεται στα πέριξ των 5,77 ευρώ με απώλειες άνω του 45% από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, το πρόσφατο guidance της διοίκησης προοιωνίζει ουσιαστικά περεταίρω αρνητικές αναθεωρήσεις στα κέρδη ενώ αν δεν υπάρξει ισχυρή αύξηση στα τιμολόγια της εταιρείας οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2012-2015 θα υποστούν μεγάλη διψήφια πτώση.

Η μακροοικονομική κατάσταση και τα διαρθρωτικά ζητήματα παραμένουν τα μεγάλα ζητήματα με το κόστος αναχρηματοδότησης, τις υποχρεώσεις για αγορές δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τους μειωμένους όγκους να οδηγούν σε μεγάλη μείωση του ενεργητικού.

Οι αναλυτές της UBS τονίζουν ότι τα έσοδα παραμένουν πλήρως ρυθμιζόμενα και δεν θα «πόνταραν» σε ακόμα σε αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Για την ισοσκέλιση των αυξημένων εξόδων, η ΔΕΗ θα έπρεπε να αύξανε τα τιμολόγια της κατά 6% ετησίως έως το 2015, σενάριο το οποίο είναι απίθανο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v