Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G. Sachs: Κόβει τιμές για ΤΤ, ΠΕΙΡ, Κύπρου, ΑΤΕ

Τις τιμές στόχους για τέσσερις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες (Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς) περικόπτει η Goldman Sachs, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

G. Sachs: Κόβει τιμές για ΤΤ, ΠΕΙΡ, Κύπρου, ΑΤΕ
Τις τιμές στόχους για τέσσερις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες περικόπτει η Goldman Sachs, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η τιμή στόχος για την Τραπεζα Κυπρου μειώνεται στο 1,5 από 1,9 ευρώ, για την Πειραιώς σα 0,7 από 1,05 ευρώ και για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στο 0,65 από 1,1 ευρώ. Εξάλλου, η τιμή στόχος για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναπροσαρμόζεται στο 1,5 από 2,5 ευρώ.    


Σημειώνει επίσης στην ίδια έκθεση ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν σημαντικά κεφάλαια αν τελικά επιβεβαιωθεί ένα σενάριο "σοκ κρατικού χρέους". Εκτιμά ότι το ποσό, ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να διαμορφωθεί από 30 έως 92 δισ. ευρώ για τις 38 τράπεζες που εξετάζονται. Αν πάντως δεν υπάρξουν κουρέματα χρεών, τότε θεωρεί ότι τα κεφάλαια του τραπεζικού κλάδου είναι επαρκή.

Στην ανάλυση του, ο οίκος επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες που θα έχουν χρηματιστηριακές αξίες σε λογικά επίπεδα δεν θα δυσκολευτούν να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν στην προσπάθεια να βρουν κεφάλαια οι τράπεζες από Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v