Alpha Fin: Κόβει τιμές στόχους για 4 εισηγμένες

Νέες χαμηλότερες τιμές στόχους για τέσσερις εισηγμένες εταιρίες θέτει η Alpha Finance σε ξεχωριστές εκθέσεις της με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου. Τι αναφέρει για EXAE, Aegean, ΟΛΠ, Forthnet.

Alpha Fin: Κόβει τιμές στόχους για 4 εισηγμένες
Νέες χαμηλότερες τιμές στόχους για τέσσερις εισηγμένες εταιρίες θέτει η Alpha Finance σε ξεχωριστές εκθέσεις της με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου.  

Αναλυτικά, στα 4,6 από τα 6,4 ευρώ προηγουμένως θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας ότι οι αποτιμήσεις φαίνονται πλήρεις. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση neutral και προχωρά σε περικοπές των κερδών ανά μετοχή, λόγω νέων εκτιμήσεων για τους μέσους ημερήσιους τζίρους.

Έτσι, οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή το 2010 και το 2011 περικόπτονται κατά 38% και 39% αντίστοιχα.

Στο 1,9 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως περικόπτει οριακά η Alpha Finance την τιμή στόχο για την Aegean, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “neutral”. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα έσοδα της εταιρίας αυξάνονται, αλλά και ότι το κόστος του πετρελαίου ανεβαίνει.

Παρά τις επιτυχείς προσπάθειες της διοίκησης να αντιμετωπίσει την κρίση, τονίζεται στην έκθεση, η Aegean αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της πίεσης στην καμπύλη απόδοσης των επιβατών, των αυξήσεων των καυσίμων, των έκτακτων φόρων, και της μειούμενης εγχώριας κίνησης λόγω των μακροοικονομικών συνθηκών.

Σε καθοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου και του ΟΛΠ (στα 22,5 από τα 23,5 ευρώ) προχώρησε η Alpha Finance, μετά από αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της, διατηρώντας την σύσταση outperform. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο ΟΛΠ είναι μία από τις λίγες ελληνικές μετοχές που αντιμετωπίζουν περιορισμένο μόνο κίνδυνο από την εγχώρια οικονομία, λόγω της 35ετούς σύμβασής της με την Cosco Pacific kai των σημαντικών επιτυχιών που η κινεζική επιχείρηση έχει να επιδείξει στη διαχείριση του Οργανισμού. Η Alpha Finance προβλέπει ότι τα έσοδα για το 2011θα διαμορφωθούν στα 107 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 28 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στα 0,38 από 0,53 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή στόχο για τη Forthnet η χρηματιστηριακή, λόγω των εκτιμήσεων για μεγαλύτερο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου και χαμηλότερων ταμειακών ροών. Η σύσταση διατηρείται σε “neutral”, ενώ επισημαίνεται ότι και το 2011 θα είναι απαιτητική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v