Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική "εντός συνόρων" για τα ΕΛΠΕ

Την αποεπένδυση από μη βασικές της δραστηριότητες σχεδιάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με τα όσα είπε η διοίκηση του ομίλου κατά το χθεσινό conference call που ακολούθησε τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Στρατηγική εντός συνόρων για τα ΕΛΠΕ
Την αποεπένδυση από μη βασικές της δραστηριότητες σχεδιάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με τα όσα είπε η διοίκηση του ομίλου κατά το conference call που ακολούθησε τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Κατά τις ίδιες πηγές τις οποίες επικαλείται στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, τα ΕΛΠΕ δεν θα επεκτείνουν το δίκτυό τους στη Ν.Α. Ευρώπη, αλλά θα εστιάσουν στην υπάρχουσα θέση τους και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Για τη ΔΕΠΑ, αναφέρθηκε πως οι υψηλότεροι όγκοι της εξηγούνται κυρίως λόγω της μετάβασης μονάδων από το λιγνίτη σε αέριο, κάτι που αποδίδεται στις απεργίες της ΔΕΗ. Για την πώληση του κυβερνητικού μεριδίου στην ΔΕΠΑ, η διοίκηση των ΕΛΠΕ ανέφερε ότι η στρατηγική του ομίλου θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Οι πρόσφατες απεργίες του προσωπικού κόστισαν 20 εκατ. ευρώ, αλλά, σύμφωνα με τη διοίκηση, τα οφέλη από την παραγωγικότητα θα ανέλθουν σε 43 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων τριών ετών.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η διοίκηση ανέφερε ότι πρόκειται να αυξηθεί λόγω της αναβάθμισης της Ελευσίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v