Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στα 2,90€ μειώνει τιμή-στόχο η Euroxx

Στα 2,90 από €3,50, μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Alpha Bank η Euroxx Sec. Διατηρεί "equalweight". Aλλάζει τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά η συμφωνία με Eurobank. Μεγάλο πλεονέκτημα η ισχυρή κεφαλαιακή βάση.

Alpha: Στα 2,90€ μειώνει τιμή-στόχο η Euroxx
Στα 2,90 από 3,50 ευρώ πριν, μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Alpha Bank η Euroxx Sec, σε έκθεση της με ημερομηνία 30 Αυγούστου στην οποία διατηρεί σύσταση "equalweight".

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της ότι με βάση τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που ανακοίνωσε η Alpha Bank προβλέπει για το 2011 ζημίες 524,2 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζει όμως, ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στη συμφωνία συγχώνευσης με την Εurobank, "η οποία αναπόφευκτα θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς δημιουργεί αυτόματα το μεγαλύτερο τραπεζικό θεσμό στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη."

H Euroxx Sec υποστηρίζει ότι η συμφωνία της Alpha Bank με την Εurobank αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στον ριζικό μετασχηματισμό της εγχώριας τραπεζικής αγοράς με θετικές επιπτώσεις για όλες τις ελληνικές τράπεζες και εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε νέες συγχωνεύσεις.

Ένα από τα ισχυρά σημεία της νέας τραπεζικής οντότητας σύμφωνα με τη Εuroxx Sec είναι η ισχυρή κεφαλαιακή βάση. Θετική κρίνεται και η συμμετοχή της Paramount, “ενός στρατηγικού επενδυτή με μεγάλη ρευστότητα”. Η ενίσχυση με κεφάλαια από το Κατάρ σηματοδοτεί σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή μια ψήφο εμπιστοσύνης για το ελληνικό τραπεζικό τομέα, ενώ αποτελεί την πρώτη ξένη επένδυση στην Ελλάδα.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ωστόσο ότι η συμφωνία εμπεριέχει και ρίσκα, ανάμεσα στα οποία η γεωγραφική κατανομή του δικτύου και το μέγεθος του προσωπικού, καθώς και η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και των εγκαταστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v