Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση δημοσίευσης 6μήνου για τις τράπεζες

Παράταση δημοσίευσης αποτελεσμάτων ειδικά για τις τράπεζες -και μόνο για το συγκεκριμένο τρίμηνο- δόθηκε με ειδική διάταξη, λόγω του PSI. Χρήση αναμένεται να κάνουν μόνο οι κρατικές.

Παράταση δημοσίευσης 6μήνου για τις τράπεζες
Με ειδική διάταξη που έχει ήδη ψηφιστεί, δόθηκε από την κυβέρνηση η δυνατότητα στις εισηγμένες τράπεζες να δημοσιεύσουν, μόνο για το συγκεκριμένο τρίμηνο, τα αποτελέσματά τους έως τη 15η Σεπτεμβρίου.

Η παράταση σχετίζεται με τις διαδικασίες για τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο PSI (το roll over δηλαδή των ελληνικών ομολόγων), προσφέροντας μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου, για την αποτύπωση της μείωσης της παρούσας αξίας που προκύπτει.

Παρότι η διάταξη είναι γενική, αφορά δηλαδή σε όλες τις εισηγμένες τράπεζες (και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς), στην πράξη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φέρεται να αφορά κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- στις τρεις εισηγμένες τράπεζες που ελέγχονται από το κράτος (Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο και Αττικής), οπότε η συμμετοχή τους στο PSI πρέπει να καθοριστεί σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο.

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι ήδη εντός της κανονικής προθεσμίας δημοσίευσαν αποτελέσματα (χθες) τόσο η Alpha Bank όσο και η Eurobank, ενώ για αναβολή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τους δεν έχουν ειδοποιήσει ούτε η ΕΤΕ (που δημοσιεύει σήμερα) ούτε και η Πειραιώς (που έχει γνωστοποιήσει ότι θα τα ανακοινώσει αύριο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v