Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντεκα ελληνικές εταιρίες στην έκθεση ”Europe 500”

Έντεκα ελληνικές εταιρίες περιλαμβάνονται στην έκθεση ”Europe 500” που συνέταξαν η PricewaterouseCoopers, η Microsoft και η Boston Consulting Group, με κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ταυτόχρονη εμφάνιση κερδών.

Εντεκα ελληνικές εταιρίες στην έκθεση ”Europe 500”
Έντεκα ελληνικές εταιρίες περιλαμβάνονται στην έκθεση ”Europe 500” που συνέταξαν η PricewaterouseCoopers, η Microsoft και η Boston Consulting Group, με κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι έντεκα εταιρίες που περιλαμβάνονται στη λίστα των 500 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, είναι η Αλουμύλ Μυλώνας (στην 30η θέση), η Inform Lykos (στην 41η θέση), η Μασούτης (στην 118η θέση), η Epsilon Net (στην 121η θέση), η Tsakos Energy Navigation Limited (στην 128η θέση), η Plaisio Computers (στην 139η θέση).

Ακολουθούν η Newsphone Hellas (στην 253η θέση), η Protecta (στην 290η θέση), η Διεκάτ (στην 342 θέση), η Nomiki Bibliothiki Group SA (στην 384η θέση), η Fokas Odysseus (στην 403η θέση).

Στην έκθεση περιλαμβάνονται εταιρίες με βάση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η βαθμολόγηση αυτή ξεκίνησε το 1996 προκειμένου να δώσει έμφαση στις επιχειρήσεις που παρουσίαζαν κέρδη και παράλληλα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η ”Europe 500” περιλαμβάνει τις εταιρίες που κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας παρουσίασαν κέρδη δημιουργώντας παράλληλα κατά μέσο όρο 80-130 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο.

Από την τωρινή έκθεση των τριών εταιριών (PricewaterouseCoopers, Microsoft και Boston Consulting) προκύπτει ότι έχει αλλάξει ελαφρώς η περιγραφή των ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων πιθανώς λόγω των οικονομικών δυσχερειών τον 21ο αιώνα. Οι μικρότερες επιχειρήσεις είναι λιγότερες σε αντίθεση με την παλαιότερη βιομηχανία η παρουσία της οποίας υπερτερεί στην έκθεση.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, έντεκα ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρίες βρίσκονται στις 500 κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης, όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης.

Συνολικά, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης των εταιριών αυτών σε θέματα όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξησης της παραγωγικότητας, είναι παρόμοιος με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Εννέα από αυτές τις εταιρίες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για μια εξαετία και συμπεριλήφθηκαν και στην περσινή λίστα του Europe 500.

Τα ευρήματα της έκθεσης του Europe 500 δείχνουν ότι οι μικρές ελληνικές εταιρίες έχουν μικρότερα περιθώρια αντίστασης απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες του 21ου αιώνα. Ο αριθμός των ελληνικών εταιριών στη φετινή λίστα του Europe 500 είναι μειωμένος κατά 2,8% σε σχέση με την παρουσία τους το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v