Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Alpha για Φουρλής, Σαράντης, FF Group

Τι προβλέπει η Alpha Finance για τα αποτελέσματα των Φουρλής, Σαράντης και FF Group.  Αύξηση κερδών και μείωση πωλήσεων για Φουρλής και FF Group. Αύξηση πωλήσεων στο εξωτερικό για Σαράντης.

Τι βλέπει η Alpha για Φουρλής, Σαράντης, FF Group
Καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2011 προβλέπει για την Φουρλής η Alpha Finance.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Φουρλής θα ανακοινώσει πωλήσεις 92,5 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 40% σε ετήσια βάση, EBITDA 6,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 15% σε ετήσια βάση και καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 3,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις οφείλεται στην λήξη του συμβολαίου χονδρικής με την Samsung, με τα έσοδα από το τμήμα χονδρικής να σημειώνουν πτώση 85%. Ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, η πτώση της χονδρικής δεν έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην κερδοφορία του ομίλου.

Όσον αφορά τα ΙΚΕΑ, η χρηματιστηριακή προβλέπει πτώση των πωλήσεων μόνο κατά 3% στα 65 εκατ. ευρώ, καθώς συγκρατήθηκαν από το νέο μαγαζί στα Ιωάννινα και τις αγορές του Πάσχα.

Η Σαράντης θα ανακοινώσει πωλήσεις 60,5 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤ 3 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 35% σε ετήσια βάση και καθαρά κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,5 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2010.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσιάζουν αύξηση 2% σε ετήσια βάση στα 36,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την εγχώρια αγορά καταγράφουν πτώση 3%.

Η FF Group αναμένεται σύμφωνα με την έκθεση της Alpha Finance να ανακοινώσει πωλήσεις 230 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2% σε ετήσια βάση, EBITDA 36,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 25% και καθαρά κέρδη 16 εκατ. ευρώ έναντι 12,1 εκατ. ευρώ το 2010.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το τμήμα κοσμημάτων θα ανακοινώσει κατά 3% υψηλότερα έσοδα, ωστόσο η κερδοφορία θα είναι μικρότερη εξαιτίας της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών.

Όσον αφορά τα duty free, η Alpha Finance εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα είναι ελάχιστα μικρότερες σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη θα αυξηθούν στα 20 εκατ. ευρώ από 19,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το τμήμα των ενδυμάτων αναμένεται να παρουσιάσει τα χειρότερα αποτελέσματα, με τις πωλήσεις να πέφτουν κατά 20% και ζημίες 5 εκατ. ευρώ.

Οι Φουρλής, Σαράντης και FF Group θα ανακοινώσουν αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v