Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Εθνική Sec για τις τράπεζες

Σε χαμηλά επίπεδα θα παραμείνουν τα κέρδη των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών εκτιμά η Εθνική Sec. Επιφυλακτική παρά το "ξεπούλημα". Kαταλύτες το PSI και εφαρμογή αποφάσεων της Ε.Ε. Προτίμηση σε Τράπεζα Κύπρου και AlphaBank.

Επιφυλακτική η Εθνική Sec για τις τράπεζες
Τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών το β’ τρίμηνο θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, ακολουθώντας την πορεία του προηγούμενου τριμήνου, καθώς η μακροοικονομική κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού συνεχίζει να επιδεινώνεται, εκτιμά σε έκθεση της η Εθνική Sec.

Συγκεκριμένα η Eθνική Sec, προβλέπει ότι εάν δεν υπολογιστεί ο αντίκτυπος από την ανταλλαγή των ομολόγων, το συνολικό άθροισμα των κερδών των ελληνικών τραπεζών το β’ τρίμηνο θα φτάσει τα 69 εκατ. ευρώ.

Οι παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν το κλίμα σύμφωνα με την Εθνική Sec είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και η έγκριση των αποφάσεων που έλαβε η Ε.Ε στις 21 Ιουλίου.

Μέχρι τότε, υπογραμμίζει η Ενθική Sec, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα, παρά το πρόσφατο “ξεπούλημα” και προσθέτει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή των εκτιμήσεων της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τονίζει ωστόσο ότι διατηρεί την προτίμηση της για την Τραπεζα Κυπρου και την Alpha Bank εξαιτίας των σχετικά πιο αμυντικών χαρακτηριστικών τους και τις μικρότερες απώλειες από το PSI.

Η αξιολόγηση της Εθνικής Sec για τις ελληνικές τράπεζες έχει ως εξής:

Alpha Bank, σύσταση “outperform” και τιμή-στόχος 5,30 ευρώ, Τράπεζα Κύπρου, σύσταση “outperform” και τιμή-στόχος 3,30 ευρώ, ΕFG Eurobank, σύσταση “neutral” και τιμή-στόχος 4,20 ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς, σύσταση “neutral” και τιμή-στόχος 1,30 ευρώ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύσταση “neutral” και τιμή-στόχος 3,30 ευρώ, Marfin Popular, σύσταση “neutral” και τιμή-στόχος 0,85 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v