Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για Πειραιώς, Alpha και Εθνική

Πτώση στα κέρδη σε τριμηνιαία βάση αναμένει η Marfin Analysis για τις Πειραιώς, Alpha και Εθνική.  Αύξηση στις ζημίες απομείωσης. Σταθερή η σύσταση και η τιμή-στόχος και για τις τρεις τράπεζες.

Τι βλέπει η Marfin για Πειραιώς, Alpha και Εθνική
Ζημίες 3,3 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2011 αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με έκθεση της Marfin Analysis στην οποία διατηρεί σύσταση “hold” και τιμή-στόχο 1,20 ευρώ.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της ότι προβλέπει ζημίες 3,3 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2011, έναντι κερδών 1,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας κυρίως των υψηλότερων προβλέψεων και μικρής πτώσης στα κύρια έσοδα. Για το α’ εξάμηνο του 2011, η Marfin Analysis αναμένει ζημίες 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά τα έσοδα από τόκους, η χρηματιστηριακή αναμένει μείωση 0,3% σε τριμηνιαία βάση, στα 307,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από προμήθειες θα διαμορφωθούν στα 47,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 1,9% σε τριμηνιαία βάση.

Οι ζημίες απομείωσης θα φτάσουν τα 178 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 32% σε ετήσια βάση.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου στις 31 Αυγούστου πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Σε έκθεση της για την Εθνική Τράπεζα στην οποία διατηρεί σύσταση “buy” και τιμή-στόχο 7,40 ευρώ, η Marfin Analysis αναμένει για το β’ τρίμηνο του 2011 ζημίες 69,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 157,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της ότι η πτώση του 144,2% στα κέρδη σε τριμηνιαία βάση, οφείλεται κυρίως σε υψηλότερες ζημίες από συναλλαγές και υψηλότερες προβλέψεις.

Όσον αφορά τα έσοδα από τόκους, η Μarfin Analysis αναμένει να διαμορφωθούν στα 972,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,9% σε τριμηνιαία βάση, εξαιτίας χαμηλότερων εσόδων από προμήθειες και μικρότερη συνεισφορά από την τούρκικη θυγατρική.

Η Εθνική θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 30 Αυγούστου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Τέλος, σε έκθεση της για την Alpha Bank στην οποία διατηρεί σύσταση “hold” και τιμή-στόχο 4 ευρώ, η Marfin Analysis προβλέπει για το β΄ τρίμηνο καθαρά κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 98,3% σε τριμηνιαία βάση.

Για το α’ εξάμηνο αντίστοιχα η χρηματιστηριακή αναμένει καθαρά κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 72,3% σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά τα έσοδα από τόκους, θα διαμορφωθούν στο β’ τρίμηνο στα 438 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ αύξηση 0.6% θα σημειώσουν τα έσοδα από προμήθειες στα 70,3 εκατ. ευρώ.

Οι ζημίες απομείωσης το β΄ τρίμηνο θα φτάσουν τα 265,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 19,9% σε ετήσια βάση.

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει αποτελέσματα α’ εξαμήνου στις 30 Αυγούστου στις 17:00.

Σημειώνεται ότι η Marfin Analysis δεν συμπεριέλαβε στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα τον αντίκτυπο από την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v