Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΠΑ:Στη Θεσσαλονίκη το 2ο Derivatives Forum

Το 2ο Derivatives Forum με τίτλο ”Σύνθετα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα: Eνημέρωση και Εκπαίδευση” πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2004. Βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των τάσεων, των προϊόντων και των υπηρεσιών της ελληνικής Αγοράς Παραγώγων και των μελών της, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΧΠΑ:Στη Θεσσαλονίκη το 2ο Derivatives Forum
Το 2ο Derivatives Forum με τίτλο ”Σύνθετα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα: Eνημέρωση και Εκπαίδευση” πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2004.

Το Derivatives Forum έχει ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των τάσεων, των προϊόντων και των υπηρεσιών της ελληνικής Αγοράς Παραγώγων και των μελών της, και τη διεξοδική ανάλυση υπό τη μορφή σεμιναρίων ειδικών θεμάτων που αφορούν τη χρήση των προϊόντων.

Στο φετινό Derivatives Forum θα παρουσιαστούν οι μετοχές, τα ΣΜΕ και τα δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE Mid 40, ενώ οι ομιλητές του Συνεδρίου που είναι διακεκριμένες προσωπικότητες στον τομέα των παραγώγων θα πραγματοποιήσουν περιεκτικές και χρηστικές εισηγήσεις.

Στο πλαίσιο του Derivatives Forum της Θεσσαλονίκης, η Αγορά Παραγώγων του Χ.Α. διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Derivatives Trophy. Σε αυτό παρέχονται μια σειρά από εικονικά σενάρια και τιμές προϊόντων και ξεκινώντας με αρχικό ποσό 10.000є οι συμμετέχοντες επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εικονικές συναλλαγές σε ΣΜΕ και δικαιώματα του FTSE/ASE Mid 40 και να κερδίσουν βραβεία συνολικής αξίας 5.000 ευρώ!

Παράλληλα με το συνέδριο θα λειτουργεί και έκθεση με περίπτερα των χορηγών του συνεδρίου για την καλύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. To συνέδριο αυτό καθιερώθηκε να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης των επενδυτών της Β. Ελλάδος για τις εξελίξεις στα παράγωγα προϊόντα.

Η MERIT ΑΧΕΠΕΥ είναι o Χορηγός Υποδοχής του DERIVATIVES FORUM 2004.

Οι Ενότητες του Συνεδρίου

Η Ενότητα 1 θα διεξαχθεί από 10:30 – 11:30 με θέμα ”Παρουσίαση Εισηγμένων Εταιριών του Δείκτη FTSE/ASE Mid 40”. Πρόκειται για εταιρικές παρουσιάσεις εισηγμένων εταιριών για τις οποίες θα παρουσιαστούν οικονομικά στοιχεία των εταιριών τους καθώς και λοιπά στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητα, τα επενδυτικά σχέδια, τα προϊόντα τους κλπ.

Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στα στελέχη των εταιριών. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η MERIT ΑΧΕΠΕΥ.

Η Ενότητα 2 θα διεξαχθεί από 11:45 – 14:00 με θέμα ”Δείκτης FTSE/ASE Mid 40: Παρουσίαση Εισηγμένων Εταιριών & Στρατηγικών Χρήσης Παραγωγών επί του Δείκτη”.

Οι ομιλητές της ενότητας αυτής θα προβούν σε θεμελιώδη ανάλυση εταιριών που απαρτίζουν το δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και θα αναφερθούν σε μεθοδολογίες αξιολόγησης μετοχών και λήψης επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και σε παραδείγματα χρήσης παραγώγων σε χαρτοφυλάκιο μετοχών.

Από τη συγκεκριμένη παρουσίαση οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για δυναμικούς συνδυασμούς μετοχών και παραγώγων για την επίτευξη μεγαλύτερων αποδόσεων. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η Αγορά Παραγώγων του ΧA.

Η Ενότητα 3 θα διεξαχθεί από 15:00 – 16:00 με θέμα ”Η Διεθνής και η Ελληνική Οικονομία: Τάσεις και Προοπτικές στη Χρηματιστηριακή Αγορά”. Στην ενότητα αυτή έγκυροι οικονομολόγοι θα παρουσιάσουν την πορεία, τις προοπτικές και τις εξελίξεις της διεθνούς και ελληνικής οικονομίας, θα αναλύσουν τις τάσεις της εγχώριας και διεθνούς χρηματιστηριακής αγοράς, ενώ θα παρατεθούν και προβλέψεις για βραχυπρόθεσμη περίοδο όσον αφορά τις ισοτιμίες, τα επιτόκια, και τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η MERIT ΑΧΕΠΕΥ.

Η Ενότητα 4 θα διεξαχθεί από 16:15 – 18:00 με θέμα ”Παράγωγα Προϊόντα επί Δεικτών & Μετοχών: Δυνατότητες Χρήσης & Παραδείγματα”. Στην ενότητα αυτή θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων που έχουν οι έλληνες επενδυτές με τη χρήση των παραγώγων προκείμενου να επιτύχουν αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους και υψηλότερες αποδόσεις.

Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η ING ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT.

Η Ενότητα 5 θα διεξαχθεί από 18:15 – 20:30 με θέμα ”Νέα Προϊόντα και Υπηρεσίες σε Ελλάδα και το Εξωτερικό”. Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστούν νέα προϊόντα που διατίθενται σε αγορές του εξωτερικού καθώς και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, κινητής τηλεφωνίας και άλλων μέσων, με τη χρήση των οποίων οι επενδυτές δύνανται να έχουν πρόσβαση σε χρηματιστηριακές αγορές και να ενημερώνονται για νέα, τιμές κλπ. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η STOXX Ltd.

Χορηγοί

Χορηγοί και Υποστηρικτές του συνεδρίου είναι οι εταιρίες : MERIT ΑΧΕΠΕΥ, ING ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT, STOXX Ltd, OMEGA BANK, EUROCORP AXE, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., BX FINANCIAL SERVICES, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ.

Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι οι εταιρίες: Τηλεόραση Extra 3, Εφημερίδα ΜΕΤΟΧΟΣ, Ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης Euro2day, Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου.

H είσοδος είναι ελεύθερη από τις 10:00 έως τις 20:30 για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v