Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ζημιές στο Q2 προβλέπει η Euroxx

Ζημιές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ από κέρδη 10,5 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο θα εμφανίσει η Alpha Bank στο β' τρίμηνο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Euroxx σε έκθεση όπου διατηρεί "equalweight"

Alpha: Ζημιές στο Q2 προβλέπει η Euroxx
Ζημιές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ από κέρδη 10,5 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο θα εμφανίσει η Alpha Bank στο β' τρίμηνο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Euroxx σε έκθεση όπου διατηρεί "equalweight" και τιμή-στόχο στα 3,5 ευρώ.

Η τράπεζα θα εμφανίσει ζημιές λόγω των υψηλότερων προβλέψεων, στα 530 εκατ. ευρώ (αυξημένες κατά 25,9%), παρά την ανάκαμψη στην παραγωγή εσόδων από κύριες δραστηριότητες, τονίζει η Euroxx.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 863,8 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, μειωμένα κατά 5,8% σε ετήσια βάση.

Στις εκτιμήσεις της, η χρηματιστηριακή δεν έχει συμπεριλάβει το κόστος από τη συμμετοχή στην εθελοντική μετακύλιση των ελληνικών κρατικών τίτλων. Όπως εκτιμά, αναμένεται να ανταλλαγούν τίτλοι ύψους 3,7 δισ. ευρώ, με το κόστος για την τράπεζα να εκτιμάται στα 700-800 εκατ. ευρώ.

Η Alpha ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου στις 30 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v