Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Οι 7 κορυφαίες επιλογές

Ισχυρά αναμένει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του τραπεζικού κλάδου η στο μηνιαίο report της η EFG Eurobank, ενώ εκτιμά ότι οι ξένοι θεσμικοί θα εξακολουθήσουν να έχουν την πρωτοβουλία στην ελληνική αγορά. Οι επτά κορυφαίες επιλογές της.

Eurobank: Οι 7 κορυφαίες επιλογές
Ισχυρά αναμένει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του τραπεζικού κλάδου η EFG Eurobank, αν και, όπως αναφέρει στο μηνιαίο report της, στο δεύτερο εξάμηνο οι συγκρίσεις θα είναι λιγότερο ελκυστικές.

Για την πορεία της αγοράς, η EFG Securities επισημαίνει λίγους εγχώριους καταλύτες πέραν των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, κάτι που κατά την άποψή της σημαίνει ότι η τάση θα εξακολουθήσει να προέρχεται από το εξωτερικό.

Αν και οι διεθνείς αγορές πάντα αποτελούσαν σημαντική επιρροή για τη Σοφοκλέους, αναφέρει η EFG Securities, η σημασία τους έχει αυξηθεί πρόσφατα. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των ξένων θεσμικών στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι οποίοι πρακτικά αποτελούν τη μόνη ενεργή ομάδα της ελληνικής αγοράς.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη μεγάλη ”ψαλίδα” ανάμεσα στους όγκους διαπραγμάτευσης της υψηλής κεφαλαιοποίησης και αυτούς της μεσαίας και της μικρής. Το δεδομένο αυτό, προβλέπει η EFG, είναι πιθανό να προσελκύσει επενδυτές στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ αναφερόμενη στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση τη χαρακτηρίζει περισσότερο ριψοκίνδυνη.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της αγοράς, επισημαίνεται ότι διαπραγματεύεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αυτή να μη διαθέτει ”ούτε πλεονέκτημα ούτε μειονέκτημα”.

Στη λίστα με τα top picks της Eurobank περιλαμβάνονται οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Coca-Cola 3E, ΔΕΗ, Cosmote, Frigoglass και Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v