Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πτώση 59% στα κέρδη Η1 βλέπει η Marfin

Άλλο ένα τρίμηνο μέτριων επιδόσεων αναμένει για τη ΔΕΗ η Marfin Analysis, λόγω χαμηλότερων εσόδων και υψηλότερου κόστους ενέργειας, ενώ αρνητικά αναμένεται να επιδράσει και η απεργία του Ιουνίου.

ΔΕΗ: Πτώση 59% στα κέρδη Η1 βλέπει η Marfin
Άλλο ένα τρίμηνο μέτριων επιδόσεων αναμένει για τη ΔΕΗ η Marfin Analysis (22/8), λόγω χαμηλότερων εσόδων και υψηλότερου κόστους ενέργειας, ενώ αρνητικά αναμένεται να επιδράσει και η 10ήμερη απεργία που πραγματοποιήθηκε προς τα τέλη Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα εμφανίζουν πτώση της τάξης του 46,6% για το β’ τρίμηνο και 59% για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και θα διαμορφωθούν στα 48,2 εκατ. ευρώ και 141,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο κύκλος εργασιών το β’ τρίμηνο αναμένεται μειωμένος κατά 7,3% στα 1,3 δισ. ευρώ και στο α’ εξάμηνο κατά 7,5% στα 2,676 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα εμφανίζουν πτώση 8% και 27% αντίστοιχα, στα 274 και 604,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 30 Αυγούστου, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v