Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από εθελουσία έξοδο

Ικανοποιημένες ”δηλώνουν” oι χρηματιστηριακές, μέσω των πρωινών report (15/10), για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την αναμενόμενη μείωση στα κόστη.

ΕΤΕ:Ικανοποιημένοι οι αναλυτές από εθελουσία έξοδο
Ικανοποιημένες ”δηλώνουν” oι χρηματιστηριακές, μέσω των πρωινών report (15/10), για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την αναμενόμενη μείωση στα κόστη, ενώ σχεδόν στο σύνολό τους αναμένουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου για να προχωρήσουν σε αναθεωρήσεις.

Αναλυτικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει την ικανοποίησή της, αφού το συνολικό κόστος που θα αναλάβει η τράπεζα διαγράφεται ικανοποιητικό σε σχέση με τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι ο δείκτης αποτελεσματικότητας της Εθνικής θα διαμορφωθεί στο 55% το 2005, ενώ για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα ανέλθει στο 19%, έναντι του αναμενόμενου 14% το τρέχον έτος.

Οι μεταβολές στο προσωπικό της Εθνικής δε αναμένεται να επηρεάσουν τη τιμή-στόχο της τράπεζας, τονίζει η Marfin, υπογραμμίζει όμως παράλληλα ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα εννεαμήνου του κορυφαίου πιστωτικού ιδρύματος.

Η Π&Κ στο πρωινό report της (15/10) εκφράζει και αυτή την ικανοποίησή της για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε μείωση στα κόστη.

Παράλληλα εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας για το 2005 θα ενισχυθούν κατά 26,9%, δηλαδή 9% υψηλότερα από προγενέστερες εκτιμήσεις της.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Εθνικής παραμένει στα top picks της Π&Κ, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”οverweight”.

Προοπτική αναβάθμισης της μετοχής και των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη έτους της τράπεζας διαβλέπει η Eurocorp, υπογραμμίζει όμως πως θα περιμένει τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Eξάλλου, η Εγνατία Finance βλέπει με θετική ματιά την κίνηση της Εθνικής, επιφυλάσσεται όμως και αυτή μέχρι τα αποτελέσματα εννεαμήνου για τις όποιες μεταβολές στις αποτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v