Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα 7,6 € μειώνει τιμή-στόχο η Πειραιώς Sec

Στα 7,6 από 8,6 ευρώ πριν, μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΤΕ η Πειραιώς Sec. Διατηρεί “outperform”. Μειώνει προβλέψεις για EBITDA 2011 – 2013 κατά 3,4%. Oρατοί παράγοντες αύξησης της κερδοφορίας.

ΟΤΕ: Στα 7,6 € μειώνει τιμή-στόχο η Πειραιώς Sec
Στα 7,6 από 8,6 ευρώ πριν, μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΤΕ η Πειραιώς Sec, σε έκθεση της με ημερομηνία 19 Αυγούστου στην οποία διατηρεί σύσταση "outperform".

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει στην έκθεση της ότι μειώνει τις προβλέψεις για τα EBITDA της περιόδου 2011 – 2013 κατά 3,4%, ακολουθώντας την αδύναμη απόδοση της γραμμής σταθερής τηλεφωνίας στο β’ τρίμηνο του 2011.

Σημειώνει ακόμα ότι τα μέτρα μείωσης του κόστους που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρίας δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν την απόδοση του τμήματος της σταθερής τηλεφωνίας.

Η κινητή τηλεφωνία αντίθετα, αναφέρει η Πειραιώς Sec, εμφάνισε σημάδια βελτίωσης, με θετικές προοπτικές για τα επόμενα τρίμηνα.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η μετοχή παραμένει ελκυστική, καθώς μια συμφωνία με το σωματείο για περαιτέρω μείωση του κόστους, μια πιο απελευθερωμένη τιμολογιακή πολιτική και η συγχώνευση της Cosmote Romania με την Romtelecom, μπορούν να αυξήσουν την κερδοφορία και τη δημιουργία ταμειακών ροών. Επιπλέον η μετοχή αποτιμάται κατά 20% χαμηλότερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Στη συνεδρίαση της 18 Αυγούστου η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 4,34 €.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v