Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι βλέπουν Εθνική, Proton, Πειραιώς Sec

Αδύναμα αποτελέσματα το Q2 αναμένουν Εθνική, Proton, Πειραιώς Sec. Διατηρούν "outperform". Αδικαιολόγητα χαμηλή η αξιολόγηση της μετοχής. Τα νέα παιχνίδια και οι άδειες VLT δημιουργούν νέες προοπτικές.

ΟΠΑΠ: Τι βλέπουν Εθνική, Proton, Πειραιώς Sec
Αδύναμα αναμένει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου του ΟΠΑΠ η Πειραιώς Sec, σε έκθεση της με ημερομηνία 19 Αυγούστου στην οποία διατηρεί σύσταση "outperform" και τιμή-στόχο 15,90 ευρώ.

Aναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναμένει έσοδα 1,060 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 23% σε ετήσια βάση και EBITDA 156,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 27%. Ωστόσο τα κέρδη θα αγγίξουν τα 121,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 103% σε ετήσια βάση, εξαιτίας της μη επιβολής του περσινού έκτακτου φόρου. Διαφορετικά τα κέρδη θα εμφανίζονταν μειωμένα κατά 21%.

Η Πειραιώς υπογραμμίζει ότι η σημερινή αποτίμηση της μετοχής του ΟΠΑΠ είναι εξαιρετικά χαμηλή και αγνοεί την δυναμική και τις προοπτικές των νέων παιχνιδιών, ιδίως των VLT. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και οι φόβοι για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ο ΟΠΑΠ για τις νέες άδειες δεν δικαιολογούν αυτήν την υποτίμηση.

Η Εθνική Sec από την πλευρά της αναμένει έσοδα 1,049 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 23,6%, EBITDA 161 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 24,5% και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 125 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 18,1% εάν δεν συμπεριληφθεί ο περσινός έκτακτος φόρος.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ωστόσο ότι διατηρεί σύσταση "outperform", εξαιτίας της απόδοσης του μερίσματος στο 15,4%, τα νέα παιχνίδια που μπορούν να υπερβούν τις προσδοκίες και το νέο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε τον Αύγουστο και εξασφαλίζει στον ΟΠΑΠ την άδεια για 35.000 VLT.

Η Proton αναμένει πωλήσεις 1,055.1 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 23,1% σε ετήσια βάση, EBITDA 162,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 24,1% και καθαρά κέρδη 121.9 εκατ. ευρώ έναντι 59,7 εκατ. ευρώ το 2010. Σημειώνει ωστόσο, ότι αν δεν υπολογιστεί ο περσινός έκτακτος φόρος τα κέρδη εμφανίζονται μειωμένα κατά 20.6% σε ετήσια βάση.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι διατηρεί "outperform", καθώς η παραχώρηση από την κυβέρνηση στον ΟΠΑΠ του αποκλειστικού δικαιώματος για τα VLT δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την εταιρία. Τονίζει ακόμα ότι η πρόθεση για επέκταση του μονοπωλίου ως το 2030, περιορίζει το ρίσκο για άνοιγμα της αγοράς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v