Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού βρίσκεται ο πήχης για 42 εισηγμένες

Οι μετοχές με αμυντικά χαρακτηριστικά και εξαγωγικό χαρακτήρα συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίες επιλογές των αναλυτών. Οι εκτιμήσεις, οι τιμές-στόχοι και οι προοπτικές για 42 εισηγμένες.

Πού βρίσκεται ο πήχης για 42 εισηγμένες
*** Ο σχετικός πίνακας που αφορά στις τιμές-στόχους για 42 ελληνικές μετοχές δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

αναλυτές συνεχίζουν να ψαλιδίζουν τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές μετοχές ακολουθώντας την πτωτική τάση στο Χ.Α. Παρότι ο αριθμός των εκθέσεων για τους ελληνικούς τίτλους έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εντούτοις στις επιλογές των αναλυτών φαίνεται καθαρά ότι οι μετοχές με αμυντικά χαρακτηριστικά και εξαγωγικό χαρακτήρα συνεχίζουν να είναι οι κορυφαίες επιλογές τους.

Όσον αφορά στον μικρό αριθμό τίτλων για τους οποίους έχει αυξηθεί η μέση τιμή-στόχος, είθισται αυτοί να υπεραποδίδουν της αγοράς, ενώ, αντίθετα, για εκείνους όπου η μέση τιμή-στόχος είναι χαμηλότερη το ταμπλό έχει κινηθεί αναλόγως.
 
Ταυτόχρονα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι τιμές-στόχοι έχουν παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, όπως στην περίπτωση της J&P Άβαξ και μερικών ακόμη. Σε αυτό, βεβαίως, επιβάλλεται να υπολογιστεί και η καταβαράθρωση των τιμών στο Χ.Α., η οποία έχει αυξήσει το περιθώριο ανόδου σε σχέση με τη μέση τιμή-στόχο.

* Θετικές οι εκθέσεις που αφορούν στη Σιδενόρ από τις αρχές του 2011. Οι αναλυτές έχουν προχωρήσει σε αύξηση της μέσης τιμής-στόχου κατά 27%, στα 3,78 ευρώ από 3 ευρώ προηγουμένως, ενώ η απόδοση του τίτλου στο ταμπλό είναι -3%. 

* Για τη μετοχή της Μυτιληναίος η τιμή-στόχος από τους αναλυτές είναι αυξημένη στα 6,81 ευρώ από 6,45 ευρώ προγενέστερα, ενώ στο ταμπλό του Χ.Α. η απόδοσή της διαμορφώνεται στο -8%, σημειώνοντας μεγάλη υπεραπόδοση.

* Με σημαντική μεταβολή κινείται και ο τίτλος των Σωληνουργείων Κορίνθου. Η μέση τιμή-στόχος αυξήθηκε σε ποσοστό 24%, στο 1,42 ευρώ, ενώ και η απόδοση από τις αρχές του έτους είναι +58%, μία από τις ισχυρότερες στην αγορά.

* Υψηλότερα διαμορφώνεται και η μέση τιμή-στόχος για τη μετοχή της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, σε ποσοστά 17,8%. Ο στόχος τίθεται πλέον στα 5,74 ευρώ από 5,35 ευρώ προγενέστερα και το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 50%, ενώ στο ταμπλό η μετοχή κινείται με +0,4%.

* Αρκετά αυξημένες είναι οι εκτιμήσεις για τους τίτλους των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Σαράντης και Βιοχάλκο.

* Με μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των αναλυτών διαμορφώνεται η εικόνα για τη ΔΕΗ. Η μέση τιμή-στόχος φτάνει στα 14,2 ευρώ, όταν στο ταμπλό η μετοχή βρίσκεται στα 6,2 ευρώ. Η μείωση στην τιμή-στόχο είναι μόλις 8%, ενώ το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο +129%.

* Σημαντική μείωση στην τιμή-στόχο έχει υποστεί και ο τίτλος της Fourlis. Με μέση τιμή-στόχο στα 5,65 ευρώ από 6,8 ευρώ προγενέστερα, η πτώση σε αυτήν τον τελευταίο μήνα είναι 12%, ενώ στο ταμπλό η μετοχή παρουσιάζει υποαπόδοση -41%.

* Αναφορικά με τον τίτλο της Intralot, η τιμή του στο ταμπλό του Χ.Α. κινείται με -59% περίπου, ενώ η μέση τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 3,05 ευρώ από 3,78 ευρώ πριν. Αν και το περιθώριο ανόδου του παραμένει πολύ υψηλό, η μεγάλη μείωση της τιμής και η υποαπόδοσή του προβληματίζουν.

* Για την Ελλάκτωρ η μέση τιμή έχει κινηθεί 30% χαμηλότερα, στα 4,71 ευρώ, ενώ στο ταμπλό η απόδοση της μετοχής από τις αρχές έτους διαμορφώνεται στο -39%.

* Όσον αφορά στη Forthnet, η μέση τιμή-στόχος εμφανίζεται μειωμένη σε ποσοστό 17%, στο 0,49 ευρώ, ενώ στο ταμπλό ο τίτλος παρουσιάζει ισχυρή υποαπόδοση -41%.

* Στους χαμένους θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι μετοχές του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, της Sprider Stores, της Βωβός και της ΓΕΚΤΕΡΝΑ αφού οι αποδόσεις στο ταμπλό του Χ.Α. βρίσκονται σε ιδιαίτερα αρνητικό έδαφος και οι τιμές-στόχοι μειώνονται με κάθε νέα έκθεση.

--- Οι τράπεζες

Παρά τη συνεχιζόμενη υποαπόδοση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, οι αναλυτές παραμένουν αρνητικοί ή, στην καλύτερη περίπτωση, ουδέτεροι.

* Για την Εθνική Τράπεζα, από τις αρχές του 2011 η απόδοση στο ταμπλό του Χ.Α. είναι -34%, ενώ η μέση τιμή-στόχος έχει διαμορφωθεί στα 6,56 ευρώ και το περιθώριο ανόδου φτάνει στο 63%.

* Για την Alpha Bank, η απόδοση στο ταμπλό από τις αρχές του έτους βρίσκεται στο -30%, η μέση τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 4,24 ευρώ και το περιθώριο ανόδου είναι 59%.

* Αναφορικά με την EFG Eurobank, παρά τη μεγάλη υποαπόδοση του τίτλου έως σήμερα (στο -40%), η μέση τιμή-στόχος τώρα φτάνει τα 3,87 ευρώ από 4,9 ευρώ στις αρχές του 2011.

* Για την Τράπεζα Πειραιώς οι αναλυτές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί. Η τιμή-στόχος έχει υποχωρήσει από το 1,99 ευρώ στις αρχές του έτους στο 1,12 ευρώ, μετά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η απόδοση στο ταμπλό διαμορφώνεται στο -64%.

* Όσον αφορά στην Τράπεζα Κύπρου, παρά τη μεγάλη υποαπόδοση του τίτλου της στο -53%, η μέση τιμή-στόχος το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει περιοριστεί στα 3,07 ευρώ και το περιθώριο ανόδου είναι 154%.

* Για τη Marfin Popular Bank η αύξηση στο μετοχικό κεφάλαιο δεν έχει βοηθήσει τη μετοχή, ενώ η τιμή-στόχος έχει κινηθεί και σε αυτήν την περίπτωση πτωτικά, στο 0,86 ευρώ.

* Τέλος, ανάλογες πορείες εμφανίζουν οι αποδόσεις και οι μέσες τιμές-στόχοι για την ΑΤΕbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι μέσες τιμές-στόχοι για τις μετοχές τους διαμορφώνονται στο 0,94 και στα 3,06 ευρώ αντίστοιχα.

*** Ο σχετικός πίνακας που αφορά στις τιμές-στόχους για 42 ελληνικές μετοχές δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v