Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 17,3 ευρώ η τιμή στόχος από Proton

Τα 17,3 ευρώ θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Proton Securities, ενώ της αποδίδει σύσταση ”neutral”, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου και τίτλο ”Πλήρως αποτιμημένη-Ελπίδες στην ανάπτυξη του ΚΙΝΟ”.

ΟΠΑΠ: Στα 17,3 ευρώ η τιμή στόχος από Proton
Τα 17,3 ευρώ θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Proton Securities, ενώ της αποδίδει σύσταση ”neutral”, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου.

Στην ανάλυσή της για τον ΟΠΑΠ με τίτλο ”Πλήρως αποτιμημένη-Ελπίδες στην ανάπτυξη του ΚΙΝΟ”, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η τιμή στόχος των 17,3 ευρώ υποδηλώνει δυναμική ανόδου της τάξης του 6,9% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ έκλεισε στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ (14/10/2004) στα 16,18 ευρώ.

Όσον αφορά στα μεγέθη του εννεαμήνου για τη χρήση του 2004, η Proton Securities επισημαίνει ότι θα είναι ευνοϊκά στη σύγκριση με τα αντίστοιχα του προηγουμένου έτους, λόγω και της παρουσίασης του ΚΙΝΟ.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για αύξηση πωλήσεων της τάξης του 33,1% για τον ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο (στα 2.218,4 εκατ. ευρώ), ενώ τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 449,6 εκατ. ευρώ (+29,6%).

Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 372,5 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του 2004 εκτιμάται από την Proton Securites στα 1,20 ευρώ. Προβλέπεται η καταβολή προμερίσματος στο ήμισυ σχεδόν του συνολικού.

Στην ανάλυση επισημαίνεται ότι ο ΟΠΑΠ παρουσίασε το ΚΙΝΟ στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, με την χρηματιστηριακή να εκτιμά ότι η προσθήκη του ΚΙΝΟ στο ”χαρτοφυλάκιο” του ΟΠΑΠ θα τον βοηθήσει ώστε να καταγράψει την πιο επιτυχημένη χρονιά από το 2000, όταν παρουσίασε το ”Στοίχημα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v