Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Μειώνει την τιμή-στόχο για την 3Ε

Τι εκτιμά η JP Mοrgan για τις μετοχές της 3Ε και του ΟΤΕ. Μειώνει στα 13 € τιμή-στόχο της 3Ε και υποβαθμίζει σε underweight. Ελκυστικά τα αποτελέσματα για ΟΤΕ, ρίσκο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

JP Morgan: Μειώνει την τιμή-στόχο για την 3Ε
Στα 13 από 19 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Coca Cola 3E η JP Morgan, σε έκθεση της με ημερομηνία 12 Αυγούστου στην οποία υποβαθμίζει την σύσταση σε "underweight" από "neutral". 

Ο διεθνής οίκος αναφέρει στην έκθεση του ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της 3Ε το 2011 και το 2012, κατά 4% και 12% αντίστοιχα.

Τονίζει ακόμα ότι η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, η οποία επηρέασε τα αποτελέσματα του β' τριμήνου, θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την Coca Cola 3E και κατά την διάρκεια του 2012.

Σε ξεχωριστή της έκθεση για τον ΟΤΕ, με τίτλο "Οπτικά ελκυστική, αλλά μακροοικονομικά ρίσκο", η JP Mοrgan διατηρεί τιμή-στόχο 6,50 ευρώ και σύσταση "neutral" και υπογραμμίζει ότι παρά τα θετικά αποτελέσματα, το ρίσκο από την ύφεση της ελληνικής οικονομίας παραμένει.

Η JP Mοrgan σημειώνει ότι τα σχέδια για μείωση του κόστους θα αποφέρουν συνολικά 80 εκατ. ευρώ ετησίως, με άμεσες ωφέλειες για το Q3 του 2011.

Ωστόσο, τονίζει ότι τα όποια βραχυπρόθεσμα οφέλη αντισταθμίζονται από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία στο σύνολο της.

Στη συνεδρίαση της 17 Αυγούστου οι μετοχές του ΟΤΕ και της 3E έκλεισαν στα 4,68 € και 15,68 € αντίστοιχα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v