Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παγώνει διάταξη για ειδικά χαρακτηριστικά

Την επικύρωση από την Ε.Κ. αναμένει η διοίκηση του ΧΑ ώστε να θέσει σε ισχύ απόφαση που έλαβε σχετικά με το «πάγωμα» της διάταξης του κανονισμού για τη μεταφορά εισηγμένων στα ειδικά χαρακτηριστικά.

ΧΑ: Παγώνει διάταξη για ειδικά χαρακτηριστικά
Την επικύρωση από την Ε.Κ. – η οποία θα συνεδριάσει πιθανότατα για το θέμα αυτό την Παρασκευή – αναμένει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου προκειμένου να θέσει σε ισχύ απόφαση που έλαβε χθες, σχετικά με το «πάγωμα» της διάταξης του κανονισμού της σύμφωνα με την οποία μετοχές που συμπληρώνουν συνεχόμενο τριήμερο με τιμή κάτω των 0,30 ευρώ οδηγούνται στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών.

Μοναδική εξαίρεση για την μεταφορά στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών αυτών των περιπτώσεων είναι η απόφαση της εταιρίας να συγκαλέσει γενική συνέλευση, με θέμα το reverse split.

Με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως, η συγκεκριμένη διάταξη του κανονισμού του ΧΑ θα καταργηθεί στην επικείμενη πλήρη αναθεώρηση αυτού (τέλη Σεπτεμβρίου), και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν το διάστημα αυτό στη χρηματιστηριακή αγορά, η διοίκηση του ΧΑ κατέληξε στην κατά περίπου ένα μήνα νωρίτερα, παύση ισχύος αυτής της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v