Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δίκη παραπέμπονται 15 άτομα για τα δομημένα

Σε δίκη παραπέμπονται 15 άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρωην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος, για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δίκη παραπέμπονται 15 άτομα για τα δομημένα
Σε δίκη παραπέμπονται 15 άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρωην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος, για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελεα κ. Αντώνη Λιόγα και με βούλευμα παραπέμπει σε δίκη τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γιώργο Αποστολίδη , Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, τον υπεύθυνου της North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκη, τον προέδρο και τη διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα, τους υπεύθυνους του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη, τον πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη, τα στελέχη της JP Morgan Χαρη Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη, το στελέχος της Hyppovereinsbank Νίκο Μπούγο, τον πρωην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο καθώς και τους λογιστές Δημήτρη και Αγγελο Λιάτη.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται είναι κατα περίπτωση απάτη κατα συναυτουργία, αμεση και απλή συνέργεια στην απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία σε απιστία, υποθαλψη εγκληματία- καταχραστή του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παρανομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή καθώς και αμεση συνέργεια στην φοροδιαφυγή.

Επιπλέον για οι πρώτοι έντεκα κατηγορούμενοι παραπέμπονται και για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση την οποία , συμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό συγκρότησαν οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις» και ο υπεύθυνος της ΝΑΜ «από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Μαρτιο του 2007 επιδιώκοντας οικονομικό όφελος και γνωρίζοντας οτι τα ταμεία είχαν την δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους ύψους εκατομμυρίων ευρώ σε ομόλογο του ελληνικού δημοσίου και αφετέρου γνωρίζοντας οτι το ελληνικό δημόσιο προεβαινε για την καλυψη των αναγκών του σε εκδοση δομημένου ομολόγου, αποφάσισαν εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους στα χρηματοοικονομικά την διαπραξη απάτης σε βάρος των ασφαλισμένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v