Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Αύξηση πωλήσεων βλέπουν οι αναλυτές

Η ισχυρή διεθνής ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου και η αύξηση των δραστηριοτήτων της ΜΕΤΚΑ θα δώσουν ώθηση στα μεγέθη του ομίλου Μυτιληναίου για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΜΥΤΙΛ: Αύξηση πωλήσεων βλέπουν οι αναλυτές
Η ισχυρή διεθνής ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου και η αύξηση των δραστηριοτήτων της Μέτκα θα δώσουν ώθηση στα μεγέθη του ομίλου Μυτιληναίου για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, όπως εκτιμούν οκτώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Συγκεκριμένα, για τον όμιλο Μυτιληναίου, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πωλήσεις του α’ εξαμήνου θα είναι αυξημένες κατά 48,8% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και θα διαμορφωθούν στα 608,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 17,7% στα 93 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 25,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου του 2010 συμπεριελάμβαναν έκτακτο έσοδο από την πώληση της ΕΤΑΔΕ και ως εκ τούτου δεν είναι συγκρίσιμα.

Για τη Μέτκα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για πωλήσεις ύψους 341,6 εκατ. ευρώ (+52,4%) με βάση τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση του έκτακτου εσόδου από την πώληση της ΕΤΑΔΕ), EBITDA 54,6 εκατ. ευρώ (+32,5%) και κέρδη 36,9 εκατ. ευρώ (+69,4%).

Προβλέψεις παρείχαν οι ΑΤΕ, Deutsche Bank, Euroxx Sec, HSBC, IBG, Kappa Securities, Εθνική Χρηματιστηριακή και Piraeus Sec.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος θα ανακοινωθούν στις 3 Αυγούστου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v