Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Τι προβλέπουν 9 αναλυτές για το Q2

Κερδοφόρα αποτελέσματα αλλά και περαιτέρω πτώση στα έσοδα β΄ τριμήνου προβλέπουν συνολικά 9 αναλυτές ότι θα ανακοινώσει ο OTE, o μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

OTE: Τι προβλέπουν 9 αναλυτές για το Q2
Κερδοφόρα αποτελέσματα αλλά και περαιτέρω πτώση στα έσοδα β΄ τριμήνου προβλέπουν συνολικά 9 αναλυτές ότι θα ανακοινώσει ο OTE, σε δημοσκόπηση του Reuters.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου -του οποίου πλέον το 40% ανήκει στην Deutsche Telekom- θα διαμορφωθούν στα 53,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 60,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δύο μεγαλύτερες αγορές όπου δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ, Ελλάδα και Ρουμανία, η εφαρμογή σκληρών μέτρων δημοσιονομικής σύσφιγξης που έχει επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση τηλεπικοινωνιακών προϊόντων.

Συνεπεία αυτού, οι αναλυτές προβλέπουν πτώση 10% στις πωλήσεις του ΟΤΕ σε ετήσια βάση στο β΄ τρίμηνο, στο 1,23 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζει η κ. Νατάσσα Ρουμάντζη, αναλύτρια της Piraeus Securities, "αναμένουμε άλλο ένα αδύναμο τρίμηνο για τον ΟΤΕ, αλλά με κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης".

Σημειώνεται ότι η μετοχή του ΟΤΕ έχει υποχωρήσει 5,1% από τις αρχές του έτους .

Οι 9 χρηματιστηριακές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ήταν οι εξής: Alpha Finance, Citi, Deutsche Bank, Euroxx Sec., HSBC, IBG, Morgan Stanley, Piraeus Sec. και Proton Bank.

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v