UBS: Bear market μέχρι νεωτέρας!

Το report τεχνικής ανάλυσης της UBS, manual για πολλούς traders ανά τον κόσμο, μιλάει για το bear market που σχεδόν ήρθε στον S&P, το ανοδικό leg του δολαρίου και για το τέλος της ανόδου στα εμπορεύματα!

UBS: Bear market μέχρι νεωτέρας!
"Στις 1.295 μονάδες η βασική στήριξη… Τον νου σας στο δολάριο!". Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης για την παγκόσμια τεχνική εικόνα των αγορών από τη UBS.

Η έκθεση εξηγεί ότι το επίπεδο των 1.295 μονάδων στον S&P 500 απορρόφησε τις πιέσεις και τώρα ο δείκτης έχει την ευκαιρία να ξανατεστάρει τα υψηλά των 1.370 μονάδων του Μαΐου έως τα μέσα Αυγούστου.

Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει τη στρατηγική τους για τη βασική αγορά των ΗΠΑ, αφού έχουν τεθεί οι βάσεις για πτωτική πορεία στο δ΄ τρίμηνο, κάμψη που θα αποτελέσει μέρος του bear market, το οποίο θα κρατήσει έως και το β΄ εξάμηνο του 2012.

"Η καθοδική διάσπαση των 1.295 μονάδων θα είναι το πτωτικό σημάδι, ενώ η διάσπαση του χαμηλού του Ιουνίου στις 1.258 μονάδες θα μας δώσει την επίσημη επιβεβαίωση ότι ο S&P 500 είναι σε πτωτική τάση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου. Περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον τις 1.234 μονάδες και ίσως τις 1.193 νωρίς τον Οκτώβριο". Αυτά εξηγούν οι κ. Michael Riesner και Marc Muller, τεχνικοί αναλυτές της UBS.

"Να έχετε κατά νου ότι διάσπαση των 2.743 μονάδων στο Nasdaq Composite και των 12.296 στο DJI θα δώσει σήματα πώλησης στα ημερήσια διαγράμματα παντού", προσθέτουν.

"Εάν οι προβλέψεις μας είναι σωστές, τότε δεν είμαστε μακριά από μια σημαντική αντιστροφή στο δολάριο και, αν αυτό συμβεί, η τελική προσπάθεια απεμπλοκής του δολαρίου θα λάβει χώρα τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Συνιστούμε στους traders να είναι σε επιφυλακή για την αντιστροφή που θα φέρει την άνοδο στο δολάριο", εξηγούν οι αναλυτές της UBS. Για τον DAX, οι 7.000 μονάδες είναι το σημείο που τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο "θα δώσει τροφή στο bear market, αν και βραχυπρόθεσμα ο δείκτης μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 7.600 μονάδες".

Για τις αγορές των εμπορευμάτων, η άποψή τους είναι ξεκάθαρη: "Είδαμε το υψηλό στις 368 μονάδες στον δείκτη CRB τον Μάιο και το χαμηλό των 326 μονάδων τον Ιούνιο. Από εδώ και στο εξής, ένα νέο κυκλικό bear market έρχεται στα εμπορεύματα, με την καθοδική διάσπαση των 326 μονάδων στον δείκτη CRB".

Ειδικά για τον χρυσό, εξηγούν ότι η άνοδος πάνω από τα 1.630 δολάρια ανοίγει τον δρόμο για τα 1.700 δολάρια, αλλά δεν θα τους έκαναν εντύπωση και τα 1.800 δολάρια. Ωστόσο, επισημαίνουν: "Η ανάκαμψη του δολαρίου το 2012 θα οδηγήσει σε διόρθωση τόσο το μέταλλο όσο και τις εταιρίες εξόρυξης, οπότε οι επενδυτές πρέπει να εστιάσουν στο πότε θα πάρουν τα κέρδη τους, αντί να κυνηγάνε τον χρυσό σε νέες, υψηλότερες τιμές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v