Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Στα 3,70 ευρώ η νέα τιμή από Eurocorp

Στα 3,70 ευρώ (από 3,50 ευρώ) αναβάθμισε τη δίκαιη αποτίμηση της Μαΐλλης η Eurocorp, μετά και τη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη, ενώ αποδίδει σύσταση ”add”.

Μαΐλλης: Στα 3,70 ευρώ η νέα τιμή από Eurocorp
Στα 3,70 ευρώ (από 3,50 ευρώ) αναβάθμισε τη δίκαιη αποτίμηση της Μαΐλλης η Eurocorp, μετά και τη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη, ενώ αποδίδει σύσταση ”add”.

Στην ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου και τίτλο ”A recovery play”, η Eurocorp επισημαίνει ότι η νέα δίκαιη αποτίμηση των 3,70 ευρώ υποδηλώνει δυναμική ανόδου της τάξης του 13,5% για τη μετοχή της Μαΐλλης από τα τρέχοντα επίπεδα. Η μετοχή της εταιρίας έκλεισε χθες, Δευτέρα, στα 3,26 ευρώ.

Παράλληλα η Eurocorp αναφέρει ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2004 της εταιρίας, και συγκεκριμένα τα προ φόρων κέρδη και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας, αυξήθηκαν 8% σε ετήσια βάση (στα 12 εκατ. ευρώ) υπερβαίνοντας τόσο το consensus των αναλυτών όσο και τις δικές της εκτιμήσεις, κυρίως λόγω της κατά 3,4% μείωσης των αποσβέσεων.

Τώρα, επισημαίνει η Eurocorp, οι πωλήσεις για το 2004 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 338,9 εκατ. ευρώ (+14,5%), λόγω των λειτουργικών βελτιώσεων που οδήγησαν στην ανάπτυξη των μεγεθών.

Επιπρόσθετα, ο επενδυτικός οίκος αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA και τα κέρδη προ φόρων, κατά 8% και 19%, στα 59,2 εκατ. ευρώ και 27,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα καθαρά κέρδη της Μαΐλλης εκτιμώνται στα 19,2 εκατ. ευρώ (+19%), ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στα 0,26 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα δίκαιη αποτίμηση, η Μαΐλλης διαπραγματεύεται 11 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005 και 6,2 φορές το EV/EBITDA.

Η Eurocorp τονίζει, τέλος, ότι παρά την προηγούμενη επιφυλακτική στάση της για τη Μαΐλλης, που οφείλεται στην αποτυχία της εταιρίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αλλά και σε αυτές του consensus των αναλυτών, πλέον διαπιστώνει ότι παράγοντες όπως η αύξηση της ζήτησης, το πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον και η αύξηση του μεριδίου της αγοράς, που προκύπτουν από τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων, μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω υπεραπόδοση της μετοχής έναντι της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v