Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank:Τιμή-στόχος τα 25,40 ευρώ από Citigroup

Την τιμή-στόχο των 25,40 ευρώ και τη σύσταση ”buy/medium risk” (1M) επαναδιατυπώνει η Citigroup για τη μετοχή της Alpha Bank (11/10/2004). Μετά από συνάντηση με τη διοίκηση της τράπεζας, ο οίκος εμφανίστηκε θετικός για την ποιότητα ενεργητικού της Alpha, αλλά και για τα ισχυρά spreads.

Alpha Bank:Τιμή-στόχος τα 25,40 ευρώ από Citigroup
Την τιμή-στόχο των 25,40 ευρώ και τη σύσταση ”buy/medium risk” (1M) επαναδιατυπώνει η Citigroup για τη μετοχή της Alpha Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου.

Αφορμή για την ανάλυση στάθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του επενδυτικού οίκου και της διοίκησης της Alpha Bank την περασμένη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε χθες (11/10) στα 22,30 ευρώ.

Η Citigroup, αναφερόμενη στη συνάντηση με τη διοίκηση σημειώνει πως ήταν περισσότερο θετική από προηγούμενες συναντήσεις, ενώ συμπληρώνει πως η Alpha Bank προβλέπει ότι ο ρυθμός των χορηγήσεων θα παραμείνει σταθερός στα τρέχοντα επίπεδα, με ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπου η τράπεζα κατέχει ηγετική θέση.

Ο ξένος οίκος αναφέρει επίσης πως η μετοχή της Alpha Bank έχει υποαποδώσει του εγχώριου κλάδου από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, αν και έχει υπεραποδώσει έναντι της Εθνικής και της Eurobank σε επίπεδο διετίας.

Παράλληλα, σημειώνει πως με βάση τις προβλέψεις της η μετοχή της Alpha Bank αναμένεται να υπεραποδώσει του κλάδου στα επόμενα τρίμηνα, ενώ συμπληρώνει πως διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα (αναπροσαρμοσμένα) κέρδη του 2005.

Τέλος, εκτιμά πως τα λειτουργικά έσοδα τα ερχόμενα τρία χρόνια θα παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v