Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης στην αγορά

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν οι χρηματιστηριακές για την εγχώρια αγορά, καθώς εκτιμούν πως αφενός απουσιάζουν οι θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν υψηλότερα και αφετέρου ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Την τάση των τελευταίων ημερών αναμένεται να ακολουθήσει η Σοφοκλέους και σήμερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Marfin Analysis, που ωστόσο επισημαίνει πως καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών καθίστανται βραχυπρόθεσμα ο βασικός καταλύτης επηρεασμού της αγοράς.

Με συνέχεια των τάσεων συσσώρευσης εκτιμά η Proton Securities πως θα κινηθεί η αγορά, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η ανακοίνωση ορισμένων εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του έτους (όπως είναι η Philips, Merrrill Lynch και J&J) θα διαμορφώσουν κατά πάσα πιθανότητα την τάση.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει και η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση κάποιοι θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει επίσης πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών θα αποτελέσουν τον επόμενο καταλύτη προς το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance επισημαίνει πως από τα τέλη Σεπτεμβρίου η Σοφοκλέους διανύει μια ανοδική τάση, η οποία έχει υποβοηθεί από τη ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως περαιτέρω κέρδη είναι μάλλον δύσκολο να καταγραφούν στην παρούσα φάση, καθώς είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών, διατηρώντας κατά συνέπεια τη χθεσινή συσσώρευση.

Το ενδεχόμενο ήπιων κινήσεων αποκόμισης κερδών ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών επισημαίνει η Eurocorp όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως για μια ακόμη φορά ο κλάδος των τραπεζών ήταν αυτός που διαμόρφωσε την τάση, με τη μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει άνοδο 1,8%, ενώ η μετοχή της Εμπορικής ήταν αυτή που ξεχώρισε, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον την οδήγησε να κλείσει με κέρδη 2,18%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v