Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 24,2 ευρώ η νέα τιμή-στόχος της CSFB για Εθνική

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, από τα 23,7 στα 24,2 ευρώ, προχωρά η CSFB, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, καθώς εμφανίζεται θετική για την αποδοχή που συναντά από τους εργαζόμενους το σχέδιο εθελουσίας εξόδου.

Τα 24,2 ευρώ η νέα τιμή-στόχος της CSFB για Εθνική
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, από τα 23,7 στα 24,2 ευρώ, προχωρά η CSFB, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Ο οίκος χαρακτηρίζει την αποδοχή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου ”αυξημένη” έναντι των εκτιμήσεών της, που έκαναν λόγο για 900 υπαλλήλους, ενώ εκτιμά ότι περισσότερες λειτουργικές βελτιώσεις πρόκειται να έλθουν.

Συνολικά, η CSFB βρίσκει ότι τα νέα της Εθνικής Τράπεζας είναι ”θετικά” και επισημαίνει τις δεσμεύσεις της διοίκησης να δρομολογήσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. ”Η εθελούσια έξοδος δεν πρόκειται να βελτιώσει μόνο τα κόστη της tράπεζας, αλλά και την παραγωγή εσόδων”, τονίζει.

Συνεπώς, ο οίκος προχωρά και στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη του 2005 και του 2006. Όπως αναφέρει η εξοικονόμηση χρημάτων θα έχει θετική επίδραση της τάξης του 1,9% και 1,2% στις προβλέψεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής, που πλέον εκτιμώνται στα 1,56 και 1,88 ευρώ αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη τιμή-στόχος είχε τεθεί μόλις προ ολίγων ημερών, όταν η CSFB ξεκίνησε την κάλυψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v