Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup:Συναντήσεις με Εθνική, Eurobank (update)

Συνάντηση με τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της EFG Eurobank πραγματοποίησαν στελέχη της Citigroup συζητώντας τις προοπτικές και το γενικότερο περιβάλλον λειτουργίας, τονίζεται σε εκθέσεις (11/10) του διεθνούς οίκου. Διατηρούνται οι συστάσεις Buy (1) για τις μετοχές των δύο τραπεζών.

Citigroup:Συναντήσεις με Εθνική, Eurobank (update)
Ξεχωριστές συνάντησεις με τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της EFG Eurobank πραγματοποίησαν στελέχη της Citigroup συζητώντας τις προοπτικές και το γενικότερο περιβάλλον λειτουργίας, τονίζεται σε εκθέσεις (11/10) του διεθνούς οίκου.

Tα στελέχη της Citigroup διατυπώνουν τις εντυπώσεις και τις εκτιμήσεις τους διατηρώντας τη σύσταση Buy (1) – Medium Risk για τις μετοχές των τραπεζών.

Αναλυτικότερα, την τιμή - στόχο των 20,50 ευρώ και τη σύσταση Buy (1) - Medium Risk για την μετοχή της EFG Eurobank διατηρεί η Citigroup σε σημερινή έκθεσή της με αφορμή συνάντηση με τη διοίκηση της τράπεζας.

Η Citigroup υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της τράπεζας θα συνεχιστεί και το 2005, ενώ δεν διακρίνει κάποια απειλή στα spreads της EFG Eurobank.

Η EFG Eurobank θα συνεχίσει να απολαμβάνει spreads υψηλότερα των 800 και 200 μονάδων βάσεων στην καταναλωτική και στεγαστική πίστη αντίστοιχα, αναφέρει η Citigroup, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ολιγωπολιακή δυναμική που φαίνεται να χαρακτηρίζει τον τραπεζικό κλάδο.

Ωστόσο οι αναλυτές της Citigroup ”στέκονται” στη μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδος, αν και οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ως θετικές.

Εξάλλου, θωράκιση για την τράπεζα, έναντι της έκθεσή της στην καταναλωτική πίστη αποτελεί η ποιότητα των εσόδων αλλά και ο περιορισμός στα κόστη.

Μάλιστα η Citigroup χαρακτηρίζει το management της ΕFG Eurobank, ως το καλύτερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της θα ανέλθουν στα 377 εκατ. ευρώ το 2004.

Για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας συνιστά Buy (1) και θέτει τιμή στόχο τα 22,3 ευρώ.

Οι αναλυτές της Citigroup εκτιμούν ότι η αύξηση των δανείων της Εθνικής θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων της, ενώ χαρακτηρίζουν ως θετικό καταλύτη για τη μετοχή της, το 3ετές πλάνο της τράπεζας, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του Ιανουαρίου.

Για το 2004 η Citigroup εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα ανέλθουν στα 432 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v