Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στα 24,3 ευρώ η τιμή στόχος από Merrill

Την τιμή στόχο των 24,3 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank η Merrill Lynch σε έκθεσή της, ενώ η σύσταση είναι ”buy”. Θετικές εκτιμά τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού κλάδου ο οίκος, λόγω του υψηλού ΑΕΠ και την επέκταση της Ε.Ε.

Alpha: Στα 24,3 ευρώ η τιμή στόχος από Merrill
Την τιμή στόχο των 24,3 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου, ενώ η σύσταση είναι ”buy”.

Ο ίδιος οίκος, σε άλλη έκθεσή του λίγες ημέρες νωρίτερα (1 Οκτωβρίου 2004) ”δικαιολογεί” τη σύστασή του, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω αξιολόγηση αντανακλά την προτίμηση των αναλυτών για λογαριασμό επενδυτών που επιθυμούν να αποκομίσουν κέρδη επενδύοντας στους ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

Οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου υποδαυλίζονται περαιτέρω από τον υπεράνω του μέσου όρου ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ και την επέκταση της Ε.Ε.

Η Alpha, επισημαίνει η Merrill, είναι ίσως η τράπεζα που θα επηρεαστεί λιγότερο από την υιοθέτηση των ΔΛΠ. Σε ό,τι αφορά την αποτίμησή της, με όρους κερδών ανά μετοχή το discount που εμφανίζει έναντι των Ελλήνων ανταγωνιστών χαρακτηρίζεται ”αδικαιολόγητο”, ενώ το premium έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, ”διατηρήσιμο”.

Ως ρίσκο για την τιμή στόχο που τίθεται, η Merrill Lynch εντοπίζει την ενδεχόμενη αύξηση του ανταγωνισμού- που θα μπορούσε να πιέσει τα δανειακά spreads των χορηγήσεων προς τη λιανική και τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε τη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου στα 22,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v