Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Σύσταση ”neutral” από Merrill Lynch

Την σύσταση ”neutral” διατηρεί για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου, ενώ εκτιμά ως θετικά τα οφέλεη που θα προκύψουν από το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου.

Εθνική:  Σύσταση ”neutral” από Merrill Lynch
Την σύσταση ”neutral” διατηρεί για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου.

Ο οίκος, λόγω της εξαγγελίας του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 και 2006 κατά 6,5% και 5%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Merrill Lynch, περίπου το 1/3 όσων από το προσωπικό θα αποχωρήσουν, θα αντικατασταθούν από ”φθηνότερο και λιγότερο ακριβό” προσωπικό. Οι προβλέψεις για το κόστος προσωπικού είναι τώρα χαμηλότερες κατά 1,4%, ενώ το συνολικό κόστος κατά 0,4%.

Παρά τις θετικές εξελίξεις η Merrill δηλώνει επιφυλακτική έναντι της Εθνικής Τράπεζας λόγω της πιθανής διάθεσης του 7% που κατέχει το δημόσιο, αλλά και της επιδεινωμένης ορατότητας της επίδρασης που θα έχει η εφαρμογή των ΔΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v